Banii aduc fericirea sau nu? Iluzie sau realitate?

Banii aduc fericirea sau sunt doar o iluzie? În continuare voi relata opinia mea față de acest aspect, probabil într-un mod mai subiectiv față de articolele de pe alizera cu care ești obișnuită.

 

Articol distribuit de BuBu. Despre autor: Până să-mi întâlnesc soțul și să am fetița eram o persoană introvertită și deprimată. Dar amândoi au reușit să mă schimbe complet într-o persoană sociabilă, open-minded și punctuală. Ca mamă, vă voi scrie articole din perspectiva mea care sper să vă ajute.

 

Banii fac diferența

Semne de Intrebare
Semne de Intrebare

 

Vedem tot mai multe persoane “publice care vor să ne arate ce înseamnă de fapt fericirea, cum arată un cuplu perfect, o familie de invidiat sau un meniu delicios.

De fapt, și noi am preluat acest comportament. Tot mai mult ne trăim viața pe rețele de socializare, vrem să atragem atenția, să arătăm lumii cât de bine o ducem, ce haine scumpe și extravagante avem, ce coafuri ne-am făcut și  încercăm să arătăm o viață perfectă și fericită. Părerea mea: O viață “fabricată“.

 

Toți avem probleme pe de o parte sau pe alta, avem certuri în casă, avem lipsuri, suntem bolnavi, ne lipsește afecțiunea într-o oarecare măsură sau nu avem timp pentru noi înșine… Cei care arată o astfel de viață “perfectă” (de obicei persoanele publice), îți arată doar ce vor ei să vezi, dar în spatele cortinei sunt mai multe lipsuri decât un om normal. Ce au ei în plus? Banii! Banii cumpără orice, oricând, oriunde! De fapt, îngâmfarea de a spune lumii “uite, eu am, tu nu ai cum!” este dată de bani (sau de numărul acestora).

 

Părerea mea este că anumite persoane publice au avut norocul să se nască într-o familie înstărită, au avut posibilitatea să își facă de cap pe banii părinților și au avut acces rapid la “ușa” mass-mediei. Atât!

 

 

“Banii aduc fericirea”

Banii aduc Fericirea
Banii aduc Fericirea

 

Chiar așa să fie? Banii aduc fericirea? Dacă tot vorbeam de persoanele publice, aceștia nu sunt mai fericiți sau mai împliniți decât tine. Pun pariu că tu nu ai uitat să îți vizitezi bunicii, să îi ajuți, să îți pupi mama când o revezi, să mergi la job deoarece știi ce înseamnă să îți câștigi cu greu pâinea, să te mândrești că ai un soț/soție care te respectă și nu joacă pe mai multe fronturi, să ai un copil sănătos, să te bucuri că e soare duminică, să ieși la plimbare, să îți scoți câinele în parc, să înveți singură să te machiezi și să îți creezi un stil vestimentar ce ți se potrivește sau reprezintă. Ei bine, sunt de părere că acei oameni perfecți de la TV nu se pot bucura de multe din afirmațiile de mai sus.

Ca să răspund la întrebarea din subtitlu, banii aduc fericirea într-un fel, dar nu pe toate planurile!

 

Citește mai multe articole scrise de Bubu

 

 

Frustrare sau realitate?

 

Probabil toți suntem de vină! Susținem o “viață” online în care vrem să arătăm și să avem mai mult decât ceilalți, uitând să fim fericiți din lucruri mici.

Poate te gândești că sunt vreo frustrată care nu are ce face, stând toată ziua dând scroll pe pagini de internet, sau că duc lipsă de afecțiune, atenție, prieteni sau mai știu eu ce.. Nici pe departe! Am o viață normală, am un soț minunat care mă respectă în adevăratul sens al cuvântului, o fetiță superbă și prieteni apropiați (atât cât am nevoie). Nu am nevoie de atenția nimănui în afara familiei pe care mi-am creat-o singură și de care am grijă. Știu că și ei sunt fericiți să mă aibă, chiar dacă nu îmi spun zilnic “Te iubesc“, “te duc la cel mai tare restaurant să mâncăm 20g de paste la 100 de lei“, și nu postează din ora în ora “Oh, uite ce familie perfectă, fericită și bogată suntem“.

 

Cred asta pentru că noi trăim real, avem probleme zi de zi, găsim rezolvări împreună și dormim în același pat. Deci nu frustrarea m-a împins să scriu acest articol, iar cine citește aceste rânduri și se gândește puțin, îmi va da dreptate.

 

 

De Final

Atâta timp cât nu lași banii să te definească, importanța acestora este diminuată. Astfel, vei da atenție momentelor cu adevărat importante din viața ta. Fericirea din viața online este fabricată, așa că axează-te pe micile momente din offline. 

 

Să ne auzim cu bine,

BuBu