Cum Cucerești un Bărbat ALPHA. Relații și Dating

Drumul spre inima unui bărbat ALPHA este plin de încercări, probabil câteva lacrimi ici-colo, sau eșec… de fapt, poate nici una. De-a lungul timpului, acest tip de caracter este caracterizat greșit sau este neînțeleasă. Un bărbat ALPHA NU este taurul comunal, plin de mușchi, ceafă lată și plin de bani. Este vorba de caracterul masculin care conduce, este carismatic, cu încredere de sine mare… pe scurt, un leader.
Pentru a înțelege mai bine, am avut 23 de interviuri cu bărbați care au acest caracter și alte 8 interviuri cu bărbați BETA pentru a putea face o comparație. Sinceră să fiu, diferența între cele două tipuri de caractere (ALPHA și BETA) este vizibilă de pe lună.
Voi avea două mari secțiuni în acest articol:

 1. Caracterizarea unui bărbat ALPHA
 2. Drumul spre inima unui bărbat ALPHA. Cum îl poți cuceri

CUPRINS ARTICOL

 1. CARACTERIZAREA REALĂ A BĂRBATULUI ALPHA
 2. Își apără persoanele apropiate
 3. Are o încredere și stimă de sine extraordinară, solidă!
 4. Privirea unui bărbat ALPHA îți va penetra sufletul
 5. Își controlează emoțiile perfect
 6. Unui bărbat alpha îi plac provocările
 7. Este ghidat în mare parte de dorință, dar este și cerebral când este nevoie
 8. Limbajul Corpului la bărbații alpha
 9. CUM CUCEREȘTI UN BĂRBAT ALPHA
 10. Lasă-l să preia conducerea
 11. Spune-ți opinia reală, fără ocolișuri, dar fără a-ți pierde partea misterioasă
 12. TREBUIE să fii directă cu un bărbat alfa
 13. NU renunța niciodată să te aranjezi și întreții
 14. Arată-i că ești interesată, dar ar trebui să muncească pentru a te avea
 15. Ai cucerit bărbatul alpha dar acum nu mai ești așa interesată…
 16. Descrierea mea pentru bărbații ALPHA

CARACTERIZAREA REALĂ A BĂRBATULUI ALPHA ÎN RELAȚII

CARACTERIZAREA BĂRBATULUI ALPHA

Un bărbat alfa este un om încrezător, competent, care știe ce vrea de la o relație, își ascultă în mare parte instinctele (în mare parte se dovedește a fi cele potrivite pentru multe situații) și este în mare parte condus de dorință, mai ales dorința de a conduce.

Bărbații alfa nu sunt întotdeauna ca stereotipul pe care îl vezi la televizor sau pe site-urile de întâlniri, dar au caracteristici de personalitate care îi fac aproape unici (sunt câteodată confundați cu bărbații SIGMA), fiind aproape imposibil să nu îți dai seama dacă îl ai în preajmă, fiind atrasă (emoțional/sexual) aproape instant de aceștia.

O altă caracterizare ar fi că bărbații ALPHA sunt în vârful ierarhiei socio-sexuale și arhetipul care comandă cel mai înalt nivel al statutului social și sexual. Este un lider natural puternic, este tipul de bărbat pe care îl admiră alți bărbați și arhetipul pe care femeile îl doresc în mod natural. Fără să vrei, te trezești flirtrând cu aceștia indiferent de statusul tău relațional actual (ești sau nu într-o relație sau căsătorită).

Ce trebuie să mai știi e că aceștia nu-și arată sentimentele foarte mult (spre deosebire de bărbații BETA), dar au un mod foarte plăcut de a-ți da încrederea necesară că te plac, te iubesc sau te doresc.

Își apără persoanele apropiate

Bărbații alfa sunt “liderii haitei” și își îngrijesc partenerul sau apropiații, spre deosebire de orice alt tip bărbat (beta, gama, delta, etc). De exemplu, dacă cineva se ia de tine, acesta va sări în ajutorul tău și să-ți apere onoarea… fără ezitare.

Adevăratul bărbat alpha nu va fi speriat de nicio problemă emoțională sau personală prin care treci.

Ei vor ști când să îți ofere spațiu și când să îți ofere o mână de ajutor deoarece nu este doar puternic psihic, ci are o rezistență emoțională extraordinară și face față cu brio.

“They are extremely protective of people they care about. They would rather take the fall or get hurt than allow their loved ones to get hurt. They will be quick to defend anyone they feel needs defending”.

Katie Wang

Are o încredere și stimă de sine extraordinară, solidă!

Bărbatul alfa nu este întotdeauna bogat, musculos sau frumos, dar există un lucru pe care te poți baza întotdeauna:

Încrederea sa de sine este solidă și nu se clatină ușor, ba chiar ai crede că niciodată – totuși este și el om!.

Misiunea lui este lege, dorințele îi sunt îndeplinite de partenere, iar asta nu din obligativitate, ci deoarece acestea își doresc și ele la rândul lor. El nu cere pentru că are nevoie sau pentru că nu poate să facă singur, ci pentru a arăta ca vei face pentru el totul de plăcere. Acest aspect îți dă ție (ca femeie) un sentiment plăcut.

Când eșuează, este doar o oportunitate de învățare și nu joacă rolul victimei pentru a obține simpatie sau pentru a-și cere scuze… își asumă.

Bărbatul alfa poate fi un partener romantic excelent, deoarece îți va inspira și te va încuraja să-ți depășești inhibițiile, să îți depășești condiția și te va ajuta să treci peste orice obstacol.

Privirea unui bărbat ALPHA îți va penetra sufletul de fiecare dată

Privirea unui barbat alpha
Privirea unui barbat alpha

Este imposibil să nu recunoști acea privire adâncă, neclintită, care parcă îți poate citi sufletul fără să scoți o vorbă. Bărbatul alpha nu va muta privirea spre o alta parte a corpului tău, decât ochii.

Acest aspect este chiar sexy, îți oferă o oarecare încredere și te face să te simți apreciată pentru ceea ce zici sau gândești, nu pentru cum arăți, iar toate acestea fără a scoate o vorbă!

Își controlează emoțiile perfect

O altă caracteristică a arhetipului masculin alfa este capacitatea lor de a-și controla emoțiile perfect. Datorită acestei caracteristici, adesea se crede că sunt reci și detașați (în relație sau social), dar nu este așa.

Dar această abilitate de a nu-și lăsa emoțiile să scape de sub control este ceea ce permite unui bărbat alfa să facă față situațiilor provocatoare, de înaltă presiune, în mod eficient.

Unui bărbat alpha îi plac provocările

O mai bună caracterizare este aceea că bărbatului alfa îi place să fie pe ‘scaunul șoferului‘, conducând cursul vieții sale, rămânând în control total asupra circumstanțelor, aspirând a-și ascuți fiecare gest, inteligența, controlul și stima de sine. Având în vedere că deține atât de mult control asupra emoțiilor sale, îi plac provocările feminine. Acesta va fi atras de femeile misterioase, complexe, dar în același timp sincere, care nu ascund o clipă ceea ce își doresc (acest aspect este explicat în subtitlul următor).

Dacă crezi că poți face față unui bărbat alfa, asigură-te că ai ceea ce pe el îl va provoca… și aici nu mă refer numai la cum arăți. Provocările psihice sunt ceea ce îi determină să acționeze.

Este ghidat în mare parte de dorință, dar este și cerebral când este nevoie

Bărbații alfa fără dorințe sunt ca peștii fără apă. Pur și simplu nu pot supraviețui, cu atât mai puțin să prospere, dacă nu lucrează în mod constant în a-și îndeplini dorințele și doleanțele. Acest aspect este atât de puternic încât dorințele sale devin scop, iar scopul lui este de a excela. Indiferent că vorbim de plan profesional (succes în afaceri, vise pe care le va realiza, etc) sau în relații (dorința de a avea sau încerca de a avea din partea unei femei un sărut, sex, relație, etc), bărbatul alfa va face tot posibilul să obțină tot ceea ce își propune.

De ce aceștia sunt ghidați de dorință? Toți cei 23 de bărbați care au participat la interviu au zis același lucru: “mâine mi se poate întâmpla o nenorocire și nu mai pot avea ce am astăzi“… au dreptate, nu? Dar oare aceste dorințe i-ar împinge să-și înșele partenerele? Nici unul nu a răspuns, dar 12 dintre ei au zâmbit.

Dar am pomenit că sunt și cerebrali. Asta pentru că de multe ori își gândesc mișcările înainte de a le face. Chiar dacă sunt împinși de dorință să răspundă la o provocare, aceștia se vor informa, te vor citi, vor gândi o mișcare care să te atragă si apoi vor trece la fapte.

Limbajul Corpului la bărbații alpha

Limbajul Corpului
Limbajul Corpului

Bărbații alfa cunosc foarte bine limbajul corpului. Ei au postură de leaderi, au expresii faciale relaxate (chiar calme) și controlate, când stau așezați sunt într-o poziție confortabilă, dar nu foarte confortabilă (ca în cazul unor leneși, dacă mă înțelegi). Nu vei vedea niciodată un astfel de bărbat să se joace cu butonul de la cămașă, sau cu inelul de pe deget.. cu nimic chiar. Relaxarea controlată este totul.

Își controlează foarte bine reacțiile și răspunsurile de parcă face de fiecare dată ceea ce este corect, neavând ce să le reproșezi.

CUM CUCEREȘTI UN BĂRBAT ALPHA

Cucerirea unui barbat alfa

Pentru a atrage un bărbat ALPHA este nevoie de puțină muncă. Nu orice femeie poate să îi fure privirea, cum nu orice bărbat poate fi un ALPHA. Adevărul este că aceștia țintesc numai spre succes, iar în relații țintesc femeile cu un look extraordinar, misterioase și puțin extravagante. DAR ATENȚIE: Le plac femeile misterioase, dar foarte sincere. Dacă vor mirosi o urmă de minciună, aceștia se vor îndepărta.

Lasă-l să preia conducerea

Bărbații alfa tind să fie perfecționiști. Vor să facă lucrurile singuri în mare parte, iar această trăsătură s-ar putea să te facă să te simți puțin exclusă. Dar, dacă dorești să ajungi la inima lui, trebuie să-i dai spațiul necesar pentru a fi el însuși. Asta înseamnă să-l lași să preia conducerea, mai ales când vine vorba de lucruri importante pentru el. Bărbatul Alfa se simte extrem de bucuros când își asumă responsabilitatea, îi dă încredere și se va bucura de spațiul primit.

Spune-ți opinia reală, fără ocolișuri, dar fără a-ți pierde partea misterioasă

Deoarece bărbații alfa sunt dominanți din fire, ei tind să aducă această trăsătură de personalitate și în relațiile lor. Nu te lăsa ghidată întotdeauna după bunul lui plac, dar când îl refuzi, o poți face pe un ton calm, fără ocolișuri sau certuri. O ceartă cu acesta îi va stârni orgoliul de “mascul dominant” și îl vei îndepărta. Păstrează-ți calmul dar susțineți opinia cinstit, fără ocolișuri.

Mai mult de atât, nu îl lăsa să te facă să te simți inferioară. Se știe de faptul că acestora le place să (se) vorbească despre ei, iar fiecare conversație începută dintr-un punct, ei o vor termina tot la ei. Acest aspect te va face să te simți oarecum inferioară, iar aici este timpul să îi arăți că nu este așa. Fii tare și păstrează-ți calmul și controlul.

TREBUIE să fii directă cu un bărbat alfa

Prea multă vorbă strică, iar ei sunt un caracter puternic, controlat și misterios, neavând timp (de obicei) să culeagă micile “hint-uri” pe care noi femeile le aruncăm bărbaților. Obișnuiește-te să fii directă în discuțiile cu acesta, fără a ocoli adevărul. Bărbații alfa vor aprecia încrederea ta de sine și faptul că nu le iei din “timpul lor prețios”.

Nu renunța niciodată să te aranjezi și întreții

Vei vedea că bărbatul pe care dorești să îl atragi va petrece timp să se aranjeze. Aceștia apreciază întotdeauna o femeie care face la fel, mai ales dacă știu că te-ai aranjat special pentru ei. Au simțul frumosului în sânge și nu vei trece neobservată dacă te vei ocupa de acest aspect. Dacă ești într-o relație cu bărbat alfa, nu uita să faci ceea ce îți place în ceea ce privește frumusețea: meditează, fă YOGA, jogging, etc. Aceste lucruri nu vor trece neobservate, mai ales că lui îi place să se afișeze în public cu femei frumoase.

Arată-i că ești interesată, dar ar trebui să muncească pentru a te avea

Drumul spre inima unui bărbat alpha este pavată cu multă muncă din partea ta, dar și el ar trebui să depună efort pentru a te avea. Deoarece femeile sunt atrase de ei ca de magnet, aceștia nu sunt obișnuiți să depună efort. Dar dacă îl faci să depună puțin efort (fără să exagerezi – va pleca), îl vei face interesat de tine cât ai clipi.

Ai cucerit bărbatul alpha dar acum nu mai ești așa interesată…

Ok, ai reușit să îl prinzi, peștele de aur este la un sărut distanță dar parcă nu mai ești sigură că îl mai vrei. Sunt câteva posibilități și scenarii la care ar trebui să te gândești.

De ce ți-ai dorit să îl atragi de la început? Poate că te-ai gândit că ai arăta bine lângă el, că poate să te ajute să îți depășești condiția, multe femei îl doresc și nu îl pot avea, este atrăgător și are o personalitate puternică. E normal să fii atrasă de un așa caracter, dar parca acum nu prea ai mai dori un sărut… Ar fi trei posibilități:

 1. Să îl lași să te sărute, să îți petreci timp cu el din perspectiva unei relații și să vezi dacă este ceea ce ți-ai imaginat. Poate e o emoție de moment (faptul că nu îl mai dorești) și vei fi fericită că l-ai lăsat să te sărute. Poate te va uimi.
 2. Să nu îl lași să te sărute. Să oprești flirtrul acolo. Atenție însă… Îi vei răni orgoliul masculin, mai ales că este un alfa. Dacă nu il vei mai vedea niciodată, nu este o problemă pentru tine, dar dacă îți este prieten, coleg, vecin (etc), aici ar fi o problemă. Dacă ai reușit să îl atragi și nu ai acceptat să mergi mai departe cu un sărut deși acesta și-a dorit, văzându-l frecvent, va fi o posibilitate ca acesta să te recucerească. Dacă va reuși, în funcție de caracterul lui, îți va face la fel sau își va lua sărutul într-un fel sau altul deoarece orgoliul lui a fost rănit și dorește să aibă această victorie.
 3. Să îl lași să te sărute pentru a nu-i răni orgoliul și atât. O cale de mijloc unde ați putea rămâne amândoi în termeni buni ar fi acest punct. El își asumă victoria și nu va mai căuta “răzbunare” ca la punctul 2, având orgoliul nepătat, iar tu vei culege roadele muncii tale, vei fi sărutată de un bărbat pe care nu orice femeie il poate avea, dar vei pune punct înainte să te îndrăgostești.

Descrierea mea pentru bărbații ALPHA

Bărbații alpha sunt mai puțin emotivi, nu își exprimă sentimentele și câteodată ego-ul lor este prea mare. Dar totodată, sunt cei mai atrăgători, sunt inteligenți și își vor apăra întotdeauna apropiații. Chiar dacă par a fi de piatră, acesta este doar învelișul exterior. O relație cu acest tip de caracteristică la un bărbat este de obicei benefică, mai ales dacă ție la rândul tău îți place spațiul propriu, dacă îți place să te simți în siguranță, să te afișezi cu o persoană matură și, mai ales, dorită de multe alte femei. Totul depinde de tine și ceea ce vrei tu!