Cum iti Organizezi Nunta in 5 Zile. Nunta pe Fuga!

Titlul zice tot. Cum îți organizezi nunta dacă ești pe fugă? Te-ai logodit în grabă,  pleci în altă țară peste o săptămână și trebuie să fii căsătorită. Uff, greu!! Chiar dacă pentru mulți pare imposibil să organizeze nunta (chiar și cu un an înainte), noi (echipa alizera) am reușit să organizăm în 5 zile.

Organizăm Nunta Gratuit pentru Miresele din Constanța

A fost o experiență nouă, pe care o vom ține minte mult timp. În rândurile ce urmează, vă vom arăta că este posibil să organizezi în 5 zile și cum am procedat. Menționăm că nu vom publica numele furnizorilor care au ajutat la întâmplarea acestui “miracol”, dar le mulțumim pe această cale pentru efortul depus.

Am fost contactați Sâmbătă, 26.08.2017, de mireasa în cauză, Simona. A cerut consiliere și ajutor în organizarea nunții, numai că nunta trebuia să aibă loc pe 03.09.2017. Nu putem refuza o miresică la “ananghie”.. nu? Deci am strâns toată echipa și am început să dăm telefoane.

Echipa alizera la telefon
Echipa alizera la telefon

1. RESTAURANTUL PENTRU NUNTA

Restaurant Nunta
Restaurant Nunta

În mod normal este foarte greu să rezervi un restaurant cu un an înainte, deci cum puteam să reușim cu numai 5 zile înainte. Acest lucru este de-a dreptul imposibil (100%). Am sunat probabil toate restaurantele din Constanța, Mamaia, Ovidiu, Năvodari, Cumpăna și Valul lui Traian, fără succes bineînțeles (Sâmbetele și Duminicile ocupate). Daaar.. Daar .. Ce-ar fi dacă am încerca o nuntă Vinerea  😯 ?

Zis și făcut! Nu a mai fost o problemă din momentul în care miresica și-a dat acordul pentru a avea nunta Vineri (între noi fie vorba.. au existat câteva restaurante rezervate în acea Vineri). Deci.. Bifat pe listă

2. FORMATIA PENTRU NUNTA

Formatie Nunta
Formatie Nunta

Fiind vorba de Vineri, nu am mai întâmpinat aceleași probleme asemenea restaurantelor, dar chiar și așa, formațiile au cântări în diferite localuri și nu am putut găsi ce aveam nevoie. Am făcut o schimbare și aici: am angajat un DJ pentru nuntă, care apropo, și-a făcut treaba impecabil. 

3. FOTO SI VIDEO NUNTA

Fotograf si Videograf Nunta
Fotograf si Videograf Nunta

Partea bună în ceea ce privește fotografia și videografia este că în general, ziua de Vineri este programată pentru diverse ședințe foto/video și poți amâna. Deci nu a fost foarte greu să obținem un pachet pentru nuntă.

4. ROCHIA DE MIREASA SI COSTUMUL MIRELUI

Rochie de mireasa
Rochie de mireasa

Era clar că nu mai puteam face pe comanda.. din păcate. Viitoarea mireasă și-a luat măsurile singurică, ni le-a trimis și am început să sunăm la câteva magazine din branșă să întrebam dacă au pe stoc. Din fericire am găsit, miresica a probat și ca prin minune, s-a potrivit. Thank God!

Cât pentru Mire.. S-a dus frumușel în Mall, a găsit, a probat, a cumpărat.. SIMPLU!

5. INVITATIILE SI MARTURIILE PENTRU NUNTA

Miresica s-a ocupat întru-totul de invitații. Acestea au fost numai prin telefon. Cât despre mărturii, Simona a preferat să nu mai pună pe masă nimic în acest sens.

6. TORTUL SI CANDY BAR-UL PENTRU NUNTA

Tort nunta
Tort nunta

Singura modalitate ca un tort de nuntă să fie gata într-o săptămână este să renunțăm la mai multe aspecte și anume:

Mărimea să fie medie sau micuță

Design-ul să fie unul simplu

Poți alege foarte puține sortimente în ceea ce privește componența

7. VERIGHETELE MIRILOR, MACHIAJUL SI COAFATUL MIRESEI

Verighete miri si Machiaj mireasa
Verighete miri si Machiaj mireasa

Verighetele pentru miri ne-au dat puțină bătaie de cap dar datorită unuia din cei mai buni furnizori de bijuterii din România (care din întâmplare are sediul principal în Constanța), am reușit să facem verighetele cu modelul și dimensiunea dorită, preț bun și în timp record.

Machiajul și Coafura pentru mireasă: În primul rând ne cerem scuze față de persoana căreia i s-a anulat programarea.. dar a fost pentru o cauză nobilă. În al doilea rând, mulțumim salonului în cauză pentru ajutorul și înțelegerea acordată. Găsirea salonului de pregătire a miresei și explicațiile date managerului au durat aproximativ o oră.

8. BUCHETUL DE MIREASA SI DECORATUNILE

Buchet pentru mireasa
Buchet pentru mireasa

În mod normal, comanda pentru florile ce vor forma la un moment dat buchetul de mireasă se face cu o săptămână înainte. Mai erau 4 zile până la nuntă și noi căutam o florărie pentru a face acel buchet. Ne-am lovit de foarte multe “NU PUTEM, DACĂ AȚI FI SUNAT ACUM O SĂPTĂMÂNĂ POATE VĂ PUTEAM AJUTA”.. Până la urmă am găsit o fată foarte pricepută care a făcut din buchetul de mireasă o capodoperă (Thank God again).

9. GHEATA CARBONICA (FUM GREU) SI ARTIFICII RECI PENTRU INTERIOR

Aici nu prea mai avem ce povesti. Pentru ziua de vineri este ușor sa obții aceste servicii.

Numele furnizorilor nu sunt divulgate, tocmai pentru a nu da impresia că dorim să facem publicitate

Comentariile sunt închise.