Extensii de păr Tape ON (cu Bandă Adezivă). Noua modă a Coafurilor!

Trecerea la un look nou, cu un păr mai lung și mai voluminos este una dintre cele mai distractive și interesante metode de a te reinventa.


Cuprins…


 

De ce ai purta extensii de păr?

Poți alege să îți schimbi look-ul pentru o noapte, pentru un eveniment special din viața ta (nuntă, botez, aniversare) sau poți alege o schimbare de lungă durată cu ajutorul extensiilor de păr

 

Pentru unele femei, a „bad hair day” este practic fiecare zi. Când ai părul foarte rar, îl ții mereu prins în coc ori în coadă de cal. Sau te chinui zilnic să îi dai volum cu uscătorul de păr, placa de păr și mult fixativ. Opțiunile tale de coafură se multiplică atunci când îți montezi extensii. Îți oferă mai multă libertate pentru a te „juca” cu lungimea, culorile și cu volumul părului tău. După ce te uiți în oglindă te vei simți o altă persoană! 

 

Pe piață există mai multe opțiuni de extensii. Totuși, în acest articol vom analiza și vom vorbi despre extensiile tape-on cu bandă adezivă. Dacă iubești părul lung și voluminos, care are un aspect elegant și natural, aceste tipuri de extensii sunt perfecte pentru tine.

De ce extensiile Tape-on sunt speciale?

Extensii de păr Tape ON
Extensii de păr Tape ON

Unul dintre cele mai bune lucruri când vine vorba de extensiile cu bandă adezivă este că acestea se întind uniform, permițând un aspect mult mai natural. Montarea se face relativ ușor și repede (45 min – 60 min), fără a fi nevoie de instrumente speciale. Baza extensiilor tape-on are o bandă adezivă subțire care permite aplicarea acestora. 

Extensiile de par tape-on de calitate nu se umflă, nu se încurcă și au o durată  de (re)folosire de 18 luni sau chiar mai mult dacă sunt aplicate corect și îngrijite corespunzător. Banda pe care vin aplicate firele de păr este rezistentă, nu alunecă și nu rămâne în păr.

Extensiile tape-on din păr natural îți dau acea extra doză de încredere în tine. Vei arată și te vei simți sexy și nimeni nu va ști că porți extensii deoarece sunt din păr natural de cea mai bună calitate.

Procesul de montare al extensiilor Tape-on

Proces montare extensii Tape-on
Proces montare extensii Tape-on
 1. Extensiile cu bandă adezivă vin de obicei la seturi a câte 20 de șuvițe, iar fiecare șuviță de păr are o lățime de aproximativ 4 cm. Lungimile pot varia, de la 30 la 70 cm.
 2. Se selectează o fâșie subțire din părul tău natural, cât mai aproape de scalp, pentru a monta o șuviță de extensie tape-on.  Banda adezivă este subțire, astfel părul tău nu se va umfla ci va rămâne plat și cu mai mult volum.
 3. Este foarte important să lași un profesionist să-ți aplice extensiile tape-on pentru rezultate perfecte. Chiar dacă se montează foarte ușor, nu se recomandă să le pui singură din mai multe motive: este posibil ca acestea să fie vizibile sau s-ar putea să alunece din păr. Totuși, dacă ai fost în trecut la salon pentru a-ți monta extensii, cu siguranță “ai furat” puțină meserie de la hairstilist și ai putea să ți le montezi singură.
 4. Când sunt montate corect, nimeni nu își va da seama că porți extensii de păr. 
 5. Extensiile de păr tape-on sunt ideale pentru părul de lungime medie și părul lung. 

Dar dacă părul meu este scurt și rar?

Extensii pentru păr scurt și rar
Extensii pentru păr scurt și rar

Dacă ai părul foarte scurt și rar, s-ar putea ca extensiile de păr tape-on să nu fie potrivite pentru tine. În acest caz, ar trebui să apelezi la micro-extensii de păr. O tehnică specială utilizată în premieră  în România de către Salonul BeautyPlay din București (de exemplu) constă în lipirea extensiilor fir cu fir, folosind un aparat care furnizează o rășină naturală care nu deteriorează firul de păr. Întregul proces este foarte minuțios și poate fi asemuit cu munca unui bijutier pentru că extensiile sunt aplicate pe șuvițe foarte fine sau chiar pe părul foarte scurt. Rezultatele acestei munci minuțioase sunt pe măsură deoarece astfel, extensiile sunt practic invizibile și nici nu vei avea senzația că porți extensii. În plus, această tehnică specială de montare a extensiilor oferă o durată de viață mai lungă: 3-4 luni.

Cum să întreții extensiile Tape-on

În funcție de calitatea și de tipul părului din care sunt confecționate, extensiile tape-on pot fi purtate până la 8 săptămâni. Totuși, să nu uităm că părul nostru crește iar acesta va depăși țesătura de pe bandă adezivă. O modalitate excelentă de a combate acest lucru este de a cere stilistului tău să le mute cu un centimetru mai sus la fiecare vizită, astfel încât lungimea să rămână în sincronizare cu propriul tău păr.

HairStiliștii ne recomandă să periem părul de cel puțin trei ori pe zi cu o perie specială pentru extensii, cu peri speciali, care să nu tragă de legăturile acestora. Asigură-te că speli părul mai rar și investește într-un șampon uscat bun.

Când este timpul să îți speli părul, unul dintre cele mai importante lucruri este să folosești șampoane, balsamuri și măști pentru păr fără substanțe chimice.

Cu o îngrijire corespunzătoare, extensiile tape-on pot fi refolosite până la 18 luni, mutându-le atunci când crește părul la fiecare șase-opt săptămâni.

Noaptea, ar trebui să îți prinzi părul, iar atunci când faci duș, folosește o cască pentru a-l acoperi.

Reutilizarea extensiilor Tape-ON

Bandă adezivă specială pentru extensii Tape ON
Bandă adezivă specială pentru extensii Tape ON

Extensiile Tape-on pot fi reutilizate. Trebuie doar să achiziționezi o nouă bandă adezivă pentru a relipi meșele de păr. Și pentru ca extensiile să nu alunece și să stea bine prinse în păr, dar și pentru a evita deteriorarea acestuia, alege o bandă adezivă pe bază de rășini naturale.

 

Procesul de reinstalare nu este unul foarte complicat. Un stilist cu experiență va finaliza treaba în 30-45 de minute. Cu ajutorul unei pensete trage de colțul benzii adezive și le dezlipește ușor. Urmând apoi să le instaleze pe cele noi cu ajutorul unei benzi adezive noi.

Greșeli de evitat

 • Atenție la culoarea extensiilor. Acestea trebuie să aibă o culoare similară cu cea a părului tău natural. Dacă nu găsești o culoare identică, atunci cumpără o vopsea de păr pentru a-ți vopsi atât părul tău, cât și al extensiilor.
 • Alege o lungime potrivită. Dacă ai părul mai scurt, nu opta pentru extensii din păr foarte lungi. S-ar putea ca acestea să fie ușor de sesizat când îți lași părul liber.
 • Montează extensiile cu bandă adezivă la baza scalpului, pentru a fi acoperite de părul tău natural. Astfel, vor fi insesizabile.
 • Evită măștile de păr pe bază de uleiuri sau balsamurile pe bază de sulfiți și/sau alcool, deoarece pot deteriora banda adezivă.
 • Nu te culca cu părul ud pentru a nu deteriora banda adezivă a extensiilor.
 • Nu folosi placa de păr sau ondulatorul dacă ai extensii din păr sintetic.

De Final

Indiferent de tendințe, ține cont de faptul că trebuie să alegi ceea ce te avantajează. Nu orice coafură avantajează pe toată lumea. Atunci când alegi extensiile potrivite trebuie să ții cont de factori precum: desimea/ volumul părului tău natural, textura lui (drept, ondulat, creț), grosimea firului de păr, și nu în ultimul rând, de culoarea părului. Pentru a nu da greș, este cel mai bine să mergi la un salon profesionist și să ceri sfatul unui hair-stylist.

 

Imagini și inspirație: Beauty Play București