Ai lapte slab sau insuficient pentru bebelușul tău? Mit sau Realitate

Aud tot mai multe proaspete mămici cum sunt convinse de faptul că laptele lor nu este bun, că nu este hrănitor sau mai știu eu ce alte convingeri ce contrazic orice declarație științifică.

 

Aceste mămici au fost convinse oarecum să nu alăpteze, apoi se conving singure zicându-și “nu alăptez pentru că am lapte slab“, “nu alăptez pentru că bebelușul nu se hrănește cum trebuie“, “nu alăptez pentru că am prea puțin lapte“. Pe cât de neadevărate sunt aceste fraze, pe atât de frecvente! Sper ca prin acest articol să te conving să îți alăptezi bebelușul chiar dacă ne vom lua “hate” de la câteva dintre voi!

 


Ce vei afla în acest articol?


 

De ce ți-ai alăpta bebelușul?

Alăptarea la sân a bebelușului
Alăptarea la sân a bebelușului

 

Alăptarea la sân este mult mai ușoară decât alăptatul cu biberonul. Pe lângă faptul că laptele mamei conține toți nutrienții și anticorpii necesari pentru creșterea, dezvoltarea și protejarea bebelușului, mai este și GRATUIT! Mai mult de atât, alăptarea la sân te scapă de cumpărat lapte praf, sterilizator, biberon (o dată la 3 luni trebuie să schimbi biberonul…) etc. Dar am lăsat ce este mai important la urmă: mămicile care alăptează la sân vor avea o conexiune foarte puternică cu bebelușul lor! Nu pleca urechea la mituri cum ar fi că “dacă ai sânii prea mici nu poți alăpta” sau dacă “după alăptare, copilul tău plânge înseamnă ca ai lapte insuficient sau prea slab“. NU EXISTĂ AȘA CEVA! Acestea sunt mituri de pe vremea când companiile gigant (cum ar fi Nestle) au început să vândă lapte praf și au încercat să manipuleze proaspetele mămici să îl cumpere. Au manipulat, au făcut publicitate agresivă, inclusiv în spitale, făcându-le pe mame să renunțe la alăptat. Din păcate încă funcționează, mai ales în țările cu guverne corupte… sau chiar medici.. Ghici unde este situată România din acest punct de vedere?

Iată cum a început totul. Nestle a fost unul dintre inițiatori.. Totul se rezumă la bani până la urmă!

Crezi că după ce au primit plângeri, aceștia s-au oprit? Think again!

Fiind una din femeile care încurajează alăptarea la sân, nu am cum să omit, sau să nu mă implic în această “luptă contra laptelui praf“.  La fel cum probabil ai fost convinsă și tu (dacă nu te-ai lăsat convinsă, BRAVO ȚIE), și mie îmi ziceau femeile înaintate în vârstă că “lor le ziceau doctorii ca au lapte slab/nehrănitor/degeaba etc“. Mai că ajunsesem să cred același lucru privind laptele pe care eu îl aveam. Dar știi ce nu au avut ele și noi avem? Puterea informației!!! Nu este vina lor că transmit aceste informații, ci ele au fost convinse că așa este și chiar dau aceste informații eronate mai departe crezând că fac un bine.

Iată un alt video cu scandalul provocat

Un scandal uriaș împotriva Nestle

Așa cum am mai zis, femeile cu o educație mai precară sunt cobai perfecți pentru … practic orice… Femeile din lumea a III-a au fost folosite ca și cobai pentru primele pastile anticoncepționale, femei care au murit pe capete. La fel ca atunci, laptele formulă a fost introdus în lumea a 3-a, unde apa era luată din râu… Neavând acces la prea mult lapte formulă (odată ce un copil ia biberonul, este greu sa îl faci sa ia sânul), după ce bebelușii se obișnuiau cu biberonul și femeile își pierdeau laptele, acestea puneau din ce în ce mai puțin lapte formulă combinat cu multă apă (încă o data, apa era din râu, nefiltrată). Copiii erau subnutriți sau se ajungea la moarte. Știu că tu nu ai adâuga mai puțin lapte formulă cu multă apă, doar vrei ce este mai bine pentru bebe! Dar am scris acest text pentru a-ți da seama că cei care îți vând ție lapte formulă sunt interesați de banii tăi, nu de sănătatea copilului.

Ți-a recomandat doctorul să nu alăptezi sau să îi dai completare bebelușului? Schimbă doctorul, nu laptele!

Ești de acord cu doctorul tău? Mai bine cere și alte păreri!

Dacă doctorul pediatru (sau chiar cel de familie) îți zice ca laptele tău nu este suficient, că nu este hrănitor, sau că bebelușul tău mănâncă mai mult decât pot produce sânii tăi, atunci caută și alte păreri de la alți doctori pediatri. Dacă vezi că pediatrul bebelușului recomandă un anumit tip de lapte praf tuturor mămicilor, atunci schimbă doctorul! Așa cum femeile au alăptat fără lapte praf milioane de ani (exact, de la începutul omenirii), așa poți și tu! Nu mai fi atât de credulă și nu mai pleca urechea spre recomandări eronate!

Dacă doctorul recomandă să nu alăptez, eu nu alăptez.. Vreau ce este mai bun pentru copilul meu!

Tu ce crezi?

Dacă vrei să faci cea mai bună alegere pentru bebelușul tău, alăptează-l la sân. Știu că vrei să alegi ce este mai bun sau mai bine pentru bebelușul tău, iar dacă doctorul îți zice să îi dai lapte praf, cu siguranță acest lucru te sperie și vei face întocmai așa, deși este eronat. Dacă bebelușul tău plânge când încerci să alăptezi, schimbă poziția de alâptare, nu renunța pur și simplu!

Poți cere ajutor unui consultant în alăptare

Cere ajutor unui consultant în alăptare

Dacă tu crezi că nu faci ceva cum trebuie sau ai nevoie de ajutor, poți apela oricând la un consultant în alăptare. Dacă te decizi să ceri ajutorul unui consultant în alăptare, verifică dacă este atestat IBCLE aici. Iată și ceva la care te poți gândi că ar fi motivul pentru care bebelușul nu se atașează corespunzător la sân:

Alăptarea nu poate fi decât benefică pentru copilul tău!

Nu te lăsa manipulată și hrănește-ți bebelușul exclusiv la sân. Ceea ce mi se pare o tâmpenie (scuză-mi cuvântul, dar așa este) este faptul că în spitalele din România, copilul este luat de lângă mamă și hrănit cu lapte formula dat cu seringa sau biberonul (imediat după naștere). Odată ce acest lucru se întâmplă, copilul nu va mai lua așa ușor sânul deoarece nu curge laptele ca din biberon. UN SFAT? Cere copilul imediat ce ești în stare să alăptezi (indiferent că ai născut prin cezariană sau natural). Anunță asistentele să nu îl hrănească cu lapte formulă! Mai mult de atât, asistentele îți vor aduce o sticlă cu lapte formulă pentru “completare” … Problema în România este că totul pornește de la miniștri corupți, miniștri care nu sunt interesați de “noii cetățeni”. Informează-te! Alăptarea la sân crează o apropiere mult mai mare între tine și bebeluș, o conexiune inedită!

 

Oamenii de știință au arătat că există mai mult de 1.000 de proteine în laptele matern – iar cele mai bune companii de formulă (cum ar fi Nestle) se uită să crească doar una sau alta dintre ele”, explică profesorul Hartmann. „Mai mult decât atât, oamenii au reușit doar să sintetizeze unele dintre numeroasele oligozaharide găsite în laptele matern. Așadar, copierea a câteva proteine și oligozaharide nu vă va aduce laptele matern!

Deci? Mit sau Realitate?

Manipularea prin Principiul Contrastelor
Manipularea prin Principiul Contrastelor

Nu încape îndoială. Laptele mamei este cel mai bun pentru bebeluș. Niciun doctor nu ar trebui să zică altceva. Daca vrei ce este mai bun pentru copilul tău, alăptează-l! Pe lângă toate beneficiile nutriționale, bebelușul va primi și anticorpi. Deci, MIT!