Magazine de Încredere și Ghidul Complet cu Jucării pentru Copii

Indiferent că puiul tău este bebeluș sau are 5 ani, un lucru este sigur, cu ajutorul jucăriilor ei își pot dezvolta creierul dacă acestea sunt intuitive, educaționale, creative ori științifice, sau își pot consuma energia (aproape infinită) cu ajutorul jucăriilor de exterior.

Acest articol este unul de informare asupra magazinelor în care poți avea încredere pentru cumpărături viitoare și poate fi ghidul tău pentru a alege jucării “benefice” pentru copii.


Cuprins..

Poți da click pe unul din subtitlurile din cuprins pentru a te duce direct unde te interesează.


 

Înainte să începem, citește asta…

Vom enumera principalele magazine de jucării, dar totodată acordă atenție întregului articol. Vei găsi informații importante care probabil îți vor schimba puțin percepția despre jucării. Mai mult de atât, îl voi cita pe Robert Cialdini despre cum noi, părinții, suntem păcăliți și manipulați de producătorii de jucării, dublându-le profitul fără să ne dăm seama.

 

 

Magazine de încredere cu jucării pentru copii

Cu toții suntem obișnuiți cu magazinele din mall unde putem cumpăra jucării pentru copii, indiferent de anotimp, sărbătoare sau eveniment. Dar nu putem verifica dacă prețurile sunt umflate exponențial sau sunt ok. Așa că apelăm la magazinele online, unde putem găsi mult mai multe jucării și putem verifica prețurile pe mai multe website-uri. Acestea fiind spuse, hai să vedem care sunt cele mai de încredere magazine online care vând jucării pentru copii.

 

 

1. Magazinul pentru copii NICHIDUȚĂ.ro

Magazin jucării copii Nichiduță
Magazin jucării copii Nichiduță

Nichiduță.ro este unul din cele mai cunoscute magazine online cu produse pentru copii, inclusiv jucării. Lansat în 2009, cei de la magazinul online Nichiduță au încercat să păstreze o gamă calitativă a produselor, chiar dacă acestea erau vândute mai scump. În zilele noastre aceștia au reușit să păstreze același standard calitativ dar la prețuri foarte acceptabile, chiar ieftine aș putea zice. În magazinul lor virtual puteți găsi articole și accesorii pentru bebeluși, scaune de masă, pătuțuri, cărucioare,  balansoare, triciclete, produse de igienă și sănătate sau o multitudine de jucării pentru copii.

 

 

2. Magazinul de jucării pentru copii CHICCO.ro

Magazin jucarii copii Chicco
Magazin jucării copii Chicco

Chicco.ro este unul din cele mai mari magazine pentru copii, fondată încă din 1958, atunci când Pietro Catelli a devenit tată pentru prima oară. Nu este cel mai ieftin magazin online, dar merită aruncată o privire peste multitudinea de produse, inclusiv produse speciale pentru tine ca mamă. La capitolul jucării pentru copii însă, nu stau cel mai grozav, nici din punct de vedere al prețurilor, nici al multitudinii acestora comparativ cu alte brand-uri de magazine online românești. De ce l-am inclus în acest top? Chicco este unul din magazinele online care își produce propria gamă de produse pentru copii.

 

 

3. Jucării pentru copii de la BESTKIDS.ro

Magazin jucarii copii BestKids
Magazin jucării copii BestKids

Magazinul online BestKids este unul în plină ascensiune, venind cu experiența comerțului online din America. Astfel, apreciem gândirea și eficiența de care dau dovadă, având o gamă variată de jucării pentru copii. Revenind la gândirea americană, asemeni alizera.ro (deși sunt industrii diferite), BestKids se bazează pe calitatea serviciilor orientate spre client, dând dovadă de profesionalism și calitate. Cu siguranță merită să arunci un ochi peste produsele acestora. Singurul lucru la care mai trebuie lucrat este website-ul, deoarece nu este foarte interactiv. Dar până la urmă ne interesează dovada de încredere.

 

 

4. Jucării pentru copii pe eMAG.ro

Jucării pentru copii la Emag
Jucării pentru copii la Emag

Nu cred că mai este nevoie de introducere, am lăsat cireașa de pe tort la sfârșit. Magazinul eMAG.ro este cel mai mare și de încredere magazin online din România. În link am inclus cele mai bune oferte cu jucării pentru copii.

 

 

Magazine specializate numai pe jucării pentru copii

Mai jos îți prezint două magazine care puteau fii alăturate top-ului de mai sus, dar m-am decis să le clasez separat deoarece aceste site-uri se bazează numai pe vânzarea jucăriilor pentru copii. Cu toate acestea, continuăm cu numărul 5.

 

 

5. Magazinul specializat cu jucării pentru copii ARTOFPLAY.ro

Magazinul cu jucarii pentru copii ArtOfPlay
Magazinul cu jucarii pentru copii ArtOfPlay

Magazinul cu jucării pentru copii ArtOfPlay.ro a intrat în atenția noastră deoarece aceștia susțin cu tărie jucăriile interactive și educaționale. ArtOfPlay pune accent pe educație, bun simț, cei “3 S” (scris, studiat, socotit), luând în considerare viteza schimbărilor din zilele noastre. Ca magazin, merită să arunci o privire pe site-ul lor indiferent că vrei să cumperi jucării pentru copiii tăi sau nu.

 

 

6. Magazinul specializat cu jucării pentru copii EDUCLASS.ro

Magazinul cu jucarii pentru copii Educlass
Magazinul cu jucarii pentru copii Educlass

Un alt magazin online specializat cu vânzarea jucăriilor pentru copii este Edu Class.ro. Așa cum numele sugerează, acest magazin online este specializat pe importarea și vânzarea jucăriilor educative și interactive. Totodată, ai putea să arunci o privire și pe blogul acestora.

 

 

Care sunt cele mai recomandate jucării pentru copii?

Înainte să-ți răspund la întrebare, aș vrea sa îți aduc aminte de tehnica Montessori, ca mai apoi să înțelegi ce jucării pot fi cumpărate și pe care trebuie să le ocolești. Despre metoda de educație Montessori nu voi vorbi prea mult, dar ce trebuie să știi având în vedere că dorești să îi cumperi jucării copilului tău, voi relata principalele caracteristici. Etapa la care vom face noi referire este pentru vârsta cuprinsă între 0 și 6 ani. Acest plan cuprinde un sentiment de ordine care este extern și copilul este auto-orientat. Copilul își poate imagina, dar trebuie să fie înconjurat de imagini, obiecte și activități realiste. Asta deoarece va putea face o distincție între lucrurile care sunt reale și cele care sunt imaginate. Totodată, acest plan se mai numește Mintea Absorbantă, o minte care preia informații ca un burete.

 

Gândul.info relatează că în prezent, unităţile de învăţământ care îşi educă elevii după METODA MONTESSORI se ghidează după o serie de principii, introduse de profesoara de origine italiană:

  • Mişcarea liberă stimulează cunoaşterea (MARIA MONTESSORI a observat că gândurile sunt exprimate de mâini, înainte de a fi puse în cuvinte).
  • Copiii iau decizii în mod liber.
  • Interesul stă la baza educaţiei.
  • Recompensele extrinseci sunt evitate (din studiile efectuate, MARIA MONTESSORI a concluzionat că recompensele precum steluţele aurii sau notele sunt de natură să deranjeze sau să întrerupă concentrarea unui copil. Recompensele în acest sistem ar trebui să fie doar interne, precum mulţumirea copilului care a rezşit să ducă la bun sfârşit o activitate).
  • Se acumulează cunoştinţe cu şi de la ceilalţi copii.
  • Se acumulează cunoştinţe în context.
  • Copilul îşi exercită voinţa liber, într-un cadru limitat.
  • Ordinea din clasa determină ordine în minte.

 

Deci, ca un rezumat, tehnica Montessori este una din cele mai îndrăgite tehnici de moment, una care este tot mai căutată de mame pentru copiii lor. Dacă vrei să citești mai multe despre tehnica Montessori, citește articolul complet scris de desprecopii.com. Tot prin această tehnică Montessori aflăm că jucăriile din lemn sunt cele mai benefice produse de cumpărat în primii ani de viață.

 

 

Jucării pentru Bebeluși 0-12 luni – Montessori

Jucării bebeluși prin tehnica Montessori
Jucării bebeluși prin tehnica Montessori

 

Sinceră să fiu, pe lângă tehnica de educație Montessori pe care noi o aclamăm, jucăriile pentru bebeluși cu vârsta până în 12 luni trebuie să fie din lemn. Este necesar să îi dezvolți, printre altele, funcțiile locomotorii. De exemplu, dacă bebelușul tău reușește să țină în mână discuri sau alte obiecte din lemn până la 4 luni, este ceva de lăudat. Așa că, hai să îți dau câteva exemple cu jucării pe care i le-ai putea cumpăra de la unul din magazinele menționate mai sus.

 

 

1. Jucărie Bebeluș pentru a Încuraja Rularea / Rostogolirea și Curiozitatea

Jucărie bebeluș pentru a încuraja rostogolirea și curiozitatea
Jucărie bebeluș pentru a încuraja rostogolirea și curiozitatea

 

Când copilul tău se joacă cu acest clopot clasic de rulare Montessori, descoperă noi modalități de a-și coordona funcțiile locomotorii și alte simțuri: senzația când atinge lemnul, sunetul pe care îl face când tu sau el rostogolește jucăria și cum se mișcă. Nu este neapărat să cumperi jucăria din poză, dar ceva similar din lemn care face zgomot ar fi o idee foarte bună.

 

 

2. Bilă Montessori Moale cu Contrast Ridicat pentru Conexiunea Creier-Ochi la Bebeluși

Bilă Montessori Contrast Ridicat pentru Conexiunea Creier-Ochi
Bilă Montessori Contrast Ridicat pentru Conexiunea Creier-Ochi

 

Mingea sau bila moale Montessori (în funcție de ce găsești) este gândită atent pentru a fi ușor de prins sau mutată de bebeluși. Deplasarea unei mingi de la o mână la alta este o abilitate importantă pe care copilul tău o va dezvolta. Această jucărie pentru bebeluși antrenează dexteritatea și coordonarea. Îți recomand să cumperi o jucărie de acest gen din bumbac organic, asta pentru că bebelușul o va pune în guriță (să o analizeze).

 

 

3. Discuri Transferabile dintr-o mână în cealaltă pentru a Antrena Ambele Părți ale Creierului

Discuri Transferabile dintr-o mână în cealaltă
Discuri Transferabile dintr-o mână în cealaltă

 

Trecerea unui obiect dintr-o mână în cealaltă este un pas pe care bebelușii îl încearcă timp de luni întregi. Aceste discuri implică coordonarea ambelor mâini. Transferul de la o mână în cealaltă va fi posibil din a cincea lună. Este baza pentru mișcări ulterioare, cum ar fi să se îmbrace, să mănânce cu ustensile, să țină creioane și să alerge. Aceste jucării sunt clasice, ajutând bebelușii să practice manipularea unui obiect într-o mână și, în cele din urmă, să-l treacă în cealaltă. În acest mod va antrena ambele părți ale corpului. Iată cum acest bebeluș se joacă cu discurile:

 

 

 

 

4. Puzzle-ul Invers al Bebelușului pentru Descoperirea Formelor

Puzzle-ul invers pentru descoperirea formelor
Puzzle-ul invers pentru descoperirea formelor

 

Primul puzzle-invers va ajuta bebelușul să dezvolte abilități motorii fine. Mâinile și ochii să lucreze împreună atunci când scoate piesa de puzzle. Totodată îl va ajuta la recunoașterea formelor. Poți găsi puzzle-uri inverse peste tot, dar cumpără unul din lemn, nu plastic. Oh, era să uit, nu trebuie să fie neapărat ca în poză, ci poate fi o placă cu pești pe care-i poate pescui, sau orice placă din lemn cu o formă ce poate fi scoasă. Tocmai asta înseamnă puzzle-invers, nu lipește piesele să facă un întreg, ci scoate piesele pentru a descoperi formele.

 

 

5. Lingură de Jucărie din Lemn Specială pentru Bebeluși

Deși ți se pare aiurea, nu este. Lingura de lemn o va folosi să își antreneze mușchii gurii și a celor din jur, fiind benefică pentru a începe să scoată sunete. Știi acele sunete pițigăiate? Dacă nu știi, le vei afla, dacă știi, sigur ți-am furat un zâmbet acum!

 

 

6. Alte jucării pentru bebeluși de la 0 la 12 luni

Aș putea să scriu despre o grămadă de jucării pentru bebeluși, dar voi mai enumera câteva, după care vom trece mai departe.

  1. Ai mai putea să îi cumperi o cutie din lemn fără fund cu gaură în partea opusă. Îi pui o mingiuță în acea gaură și lași bebelușul să dea cutia la o parte pentru a descoperi că mingea nu a dispărut definitiv. Va învăța că ce dispare, nu rămâne dispărut – îți va fi de ajutor dacă vrei să combați anxietatea de separare, știi tu, când mergi până în camera cealaltă și bebelușul începe să plângă.
  2. Coșul cu comori pentru noi descoperiri. Lasă-l să se bucure de propriile descoperiri, nu i-l da tu. Așezi coșul undeva unde ești sigură că îl va găsi. Vei vedea fericirea pe chipul său. Schimbă conținutul comorii de fiecare dată!
  3. Cărți cu animăluțe. după vârsta de 4 luni, arată-i bebelușului animăluțe și mimează sunetul acestora. De exemplu, arată-i un șoricel și mimează gesturile (cum știi tu, nu trebuie să fii expertă), repetând în același timp “chiț-chiț“. Repetă cu alte 5 animale.
  4. Un antepremergător din lemn cu activități. Perfect pentru a-și dezvolta atât mersul, cât și creierul (datorită activităților de pe acesta).

 

Toate acestea sunt o mică parte din jucăriile pentru bebeluși. Dacă te hotărăști să mergi pe tehnica Montessori este bine să te documentezi și să alegi ceea ce crezi de cuviință că se potrivește bebelușului tău. Până la urmă, Montessori este o tehnică care este personalizată pentru fiecare bebeluș în parte. Toată ideea este ca acesta să crească în armonie, să fie încrezător în sine și să-și controleze emoțiile perfect încă de la o vârstă fragedă.

 

 

Jucării pentru copii cu vârsta cuprinsă între 1 și 2 ani – Montessori

Jucării Montessori pentru Copii de 1-2 ani
Jucării Montessori pentru Copii de 1-2 ani

 

După ce treci cu brio de momentele emoționante ale copilului tău (moțul și primul anișor), este momentul să te gândești că el/ea este în continuă schimbare. Acesta nu este un lucru rău, depinde fiecare cum privește acest aspect. Acum, copilul tău se dezvoltă într-un ritm alert, se ridică în picioare, face primii pași (dacă nu a făcut-o până acum, nu îl forța), aplaudă, face pa-pa, apucă obiecte mici cu degetul mare și arătător, gesticulează, încearcă un limbaj comun cu cel al adulților pentru a-și face cunoscute intențiile, arată spre obiecte. Cât pentru jocuri, copilul tău cu vârsta cuprinsă între 1 – 2 ani se poate concentra până la 5 minute, oferă și cere jucării, este capabil să scoată și să pună înapoi obiecte (dintr-un recipient), aruncă orice poate (asta este normal, să nu te enervezi – copilul așa studiază legea gravitației), recunoaște și face zgomote, și multe altele.

 

Conform sfatulmedicului.ro, prin joacă, începând de la vârsta de un an, copilul începe să-și construiască gândirea matematică prin recunoașterea modelelor și formelor. De exemplu, observă că ziua este urmată de noapte sau că șosetele trebuie puse în picioare înaintea pantofilor. Copiii de peste un an sunt creativi, astfel ca interesul lor pentru arta este axat pe explorarea senzoriala a materialelor specifice, cum ar fi vopseaua si plastelina. Cand aud muzica vor incepe sa danseze, tin ritmul, vor dirija sau vor bate din palme.

 

 

1. Jucării pentru Micii Curioși care doar ce au Împlinit Un An

Jucării pentru micii curioși
Jucării pentru micii curioși

 

Încurajează-i curiozitatea, raționamentul spațial și rezolvarea puzzle-urilor. Joacă-te cu copilul tău cât de mult poți, arată-i că este ok să fie curios și lasă-l să descopere. Deși este foarte obositor, dă-ți frâu liber imaginației și mai ales, dă frâu liber copilului din tine!

 

 

2. Jucării care Scot Sunet sau Muzicuțe

Jucării care scot sunet sau muzicuțe
Jucării care scot sunet sau muzicuțe

 

Perfecte fiind pentru mânuțele copiilor de 1-2 ani, aceste instrumente vor hrăni latura artistică a micuțului. S-a dovedit că muzica ajută la dezvoltarea creierului copiilor, dar când intervine și spiritul artistic al acestuia, cerul este limita!

 

 

3. Mărgele pe Sârmă în stil Labirint

Mărgele pe Sârmă în stil Labirint
Mărgele pe Sârmă în stil Labirint

 

Acest labirint colorat, multi-senzorial, este perfect pentru bebelușii curioși care doresc să exploreze și să înțeleagă cum poate ajunge o mărgea dintr-un capăt în celălalt traversând sârma!

 

4. Ce jucării îi mai poți cumpăra unui copil cu vârsta cuprinsă între 1 și 2 ani?

Mai jos voi atașa poze cu alte jucărele perfecte pentru dezvoltarea armonioasă a copilului tău. Totodată, te poți inspira și de pe imaginile google pentru jucării copii 1-2 ani. Tot ce trebuie să știi este că la această vârstă trebuie să îi hrănești curiozitatea pe cât se poate de mult. Lasă-l să descopere, să descopere și cel mai important, să descopere!

 

Învață-l formele
Învață-l formele

 

Ghicește forma și unde se potrivește
Ghicește forma și unde se potrivește

 

Gros-subțire, Jucărie copii 1-2 ani Montessori
Gros-subțire, Jucărie copii 1-2 ani Montessori

 

 

Jucării pentru copii de 2-3 ani – Montessori

Pentru copii de 2-3 ani am selectat jucării care dezvoltă abilități motrice fine, dezvoltă gândirea cognitivă, încurajează jocul de prefăcut și care să satisfacă acel „Îl pot face singur!”. Acest an de dezvoltare este unul cu emoții mari deoarece copilul tău începe să testeze limitele lumii din jurul său, inclusiv (mai ales) pe tine. Acest an important al vieții copilului tău va fi unul pentru o creștere uimitoare. De exemplu, majoritatea copiilor sunt capabili să facă propoziții scurte și își pot comunica nevoile mai clar decât înainte.

 

 

1. Turn de învățare pentru copii de 2-3 ani

Turn de învățare
Turn de învățare

 

Un turn de învățare este instrumentul perfect pentru copilul curios. Poate fi utilizat în multe activități, mai ales pentru toate lucrurile din bucătărie, fie că gătești, coci, îl înveți să prepare masa sau să spele vasele. Este perfect pentru a-ți învăța copilul lucruri pe care tu le faci în fiecare zi.

 

 

2. Set jucării pentru copii de 2-3 ani pentru bucătărie – Montessori

Set jucării bucătărie din lemn - Montessori
Set jucării bucătărie din lemn – Montessori

 

Copiilor le plac să-și exerseze „abilitățile în bucătărie”! Acesta este un joc minunat pentru a începe să-ți înveți copilul despre treburile gospodarești. Ei analizează zilnic tot ce fac adulții și doresc la rândul lor să experimenteze, să încerce să ajute și să “copieze”.

 

 

3. Puzzle-uri mai complexe

Puzzle-uri mai complexe
Puzzle-uri mai complexe

 

Când copilul tău stăpânește puzzle-urile simple, este timpul să înceapă să-și dezvolte abilitățile spațiale și să treci la tangramuri. Aceste piese nu numai că se încadrează în baza hexagonului, dar pot fi îndepărtate și manipulate în orice formă dorește copilul tău.

 

 

4. Camioane, păpuși și scule pentru activități gospodărești

Camioane, păpuși și scule pentru activități gospodărești
Camioane, păpuși și scule pentru activități gospodărești

 

Ești conștientă că jocul de “prefăcut/a pretinde” este mult mai mult decât o simplă activitate? Copilul de 2-3 ani se confruntă cu mini-proiecte care necesită abordări avansate de gândire, comunicare și abilități sociale, iar în timpul jocului de rol, înțelege transferurile dintr-o situație în alta. Jucăriile cu ustensile de bucătărie sau de reparații (după caz) sunt mijloace perfecte pentru a hrăni curiozitatea copilului tău.

 

 

5. Kit de cumpărături

Kit de cumpărături
Kit de cumpărături

 

La copii de peste 2 ani poți include jucării pentru responsabilizare. Lasă copilul să “facă piața” și sa ajungă la casă pentru a le plăti. Învață-l pe copil cât poate cumpăra atribuindu-i o sumă de bani. Acest lucru este benefic în momentul în care ajungi într-un supermarket real și el are pușculița lui. El va învăța că poate să cumpere limitat, în funcție de bănuții strânși din diverse activități. Dar nu folosește această joacă la extrem, nu dorești ca copilul să facă orice numai să câștige bănuți.

 

 

Sfaturi pentru responsabilizarea copiilor în ceea ce privesc banii

Fiind un articol pentru jucării, nu voi da foarte multe exemple, dar voi face trimite la articole care au acest subiect.

De exemplu, ziare.com are un citat: “Primul pas ar fi ca parintii sa isi insuseasca acest tip de educatie, sa o practice in vietile lor si asa sa o dea mai departe copiilor. Nu trebuie uitat ca formarea si educarea copiilor se bazeaza pe exemplul oferit. Copiii fac ce vad, nu ce aud”, puncteaza George Chiriacescu.

Există pe internet multe metode despre responsabilizare. De exemplu, poți citi și acest articol despre cum să începi pentru învățarea copilului despre valoarea banilor, scris de kenacademy.org. Acum voi închide paranteza pentru a continua cu jucăriile pentru copii cu vârsta de 2-3 ani.

 

 

6. Lego Duplo

Lego Duplo pentru copii de 2-3 ani
Lego Duplo pentru copii de 2-3 ani

 

După ce copilul tău împlinește doi ani sau chiar doi ani și jumătate, lego duplo este o opțiune perfectă pentru el. Partea și mai interesantă este că lego duplo poate fi găsit atât pentru fete cât și pentru băieți. Mai mult de atât, își va dezvolta foarte mult imaginația, concentrarea, coordonarea mâinilor, a degetelor și inventivitatea. Este un joc perfect pentru ei, chiar și de la vârste fragede.

 

 

 

Jucării Copii de 3-4 Ani

Opaa! Ai copil mare! Ce este interesant despre copii la 3-4 ani este că sunt interesați de experiențe noi, cooperează cu alți copii, joacă rolul de „Mamă” sau „Tată”, inventează din ce în ce mai mult jocuri imaginare, se îmbracă sau se dezbracă singurei, negociază și găsesc soluții la conflicte și multe altele. Hai să vedem ce jucării poți cumpăra pentru micul tău om mare.

 

 

1. Continuă cu Lego Duplo

Așa cum am zis mai devreme, Lego duplo este special conceput să mărească capacitatea de imaginație, coordonare și inventivitate a copiilor. Ori de câte ori ai ocazia și timpul necesar, construiește cu micul tău arhitect.

 

2. Nisip Kinetic

Nisip kinetic pentru copii de 3-4 ani
Nisip kinetic

 

Ce poate fi mai grozav decât să te bucuri jucându-te împreună cu copilul tău, să-ți mai și placă. Nisipul kinetic este excepțional pentru copii inventivi care nu se opresc numai la lego. Pești, dinozauri, mașini, oameni, practic se pot face orice forme. Mai mult de atât, nu se lipește de alte materiale decât el însuși și nu se usucă. Deci perfect pentru copii de 3-4 ani.

 

 

3. Microscop de Jucărie pentru vârsta de 3-4 ani

Microscop de Jucărie pentru vârsta de 3-4 ani
Microscop de Jucărie pentru vârsta de 3-4 ani

 

Microscopul de jucărie este grozav pentru micul om de știință în devenire. Copiii adoră să inspecteze lucrurile, să le cunoască bine, mai ales când sunt la vârsta de 3-4 ani. Lasă-l să-și dezvolte curiozitatea și oferă-i ustensilele necesare pentru a face asta. O lupă de jucărie este la fel de interesantă pentru ei.

 

 

4. Tablă de desen specială

Tablă de desen specială
Tablă de desen specială

 

Dacă tot suntem la vârsta unde creativitatea, curiozitatea și inventivitatea ating un record, ajută-ți copilul să scoată la iveală artistul din el. O placă de desen este perfectă pentru el, asta dacă nu vrei să îți zugrăvești unul din pereții casei cu vopsea specială pentru desen. Copiilor le place să se joace sau să deseneze cu creioane colorate, dar dacă îi dai o coală de hârtie și câteva carioci, te vei trezi cu culori pe toți pereții. Asta face ca această tablă de desen să fie perfectă pentru a evita desenele hazlii pe toți pereții.

 

 

5. Aparat de fotografiat pentru copii trecuți de 3 ani și jumătate

Aparat fotografiat de jucărie
Aparat fotografiat de jucărie

 

Nu ieșim din zona artistică, iar recomandarea mea este să îi cumperi micuțului un aparat de fotografiat. Copiilor le plac produsele adevărate, cele destinate adulților. Mai mult de atât, le place să copie adulții, iar acest aparat foto de jucărie este perfect pentru micul artist. Poți cumpăra și un telefon de jucărie tot din același motiv. Prefă-te că stai la poze când te fotografiază.

 

 

6. Cort pentru copii de peste 3 ani

Cort pentru copii de peste 3 ani
Cort pentru copii de peste 3 ani

 

De la vârsta de 3-4 ani este o idee bună să le oferi propriul lor spațiu, unde tu și tatăl copilului să nu intrați fără permisiunea acestuia. Aceste corturi măresc sentimentul de intimitate, intimitate de care copiii se bucură. Va fi micul lui colț de rai, crede-mă! Copiii dezvoltă simțul independenței, iar oferindu-i intimitate este un început bun să îi arăți că îl susții.

 

 

 

Jucării copii de 4-5 ani

Aici lucrurile devin interesante. Jucăriile pentru copii de 4-5 ani sunt mai mult pentru “descărcarea bateriilor”. E greu să ții pasul cu energia lor aproape infinită și de aceea este bine să le oferi jucării pentru a-și consuma energia singuri. Dar hai să vedem despre ce jucării este vorba.

 

 

1. Mașinuțe sau Păpuși de dimensiuni medii sau mari (peste 30 centimetri)

Este timpul să schimbi mașinuțele de jucărie sau păpușile (după caz) cu ceva de dimensiuni mai mari, asta pentru că copiii de peste 4 ani nu vor să mai audă că sunt “mici”. Deci jucăriile mari sunt pentru copii mari. Mai mult de atât, ei continuă să exploreze și să creeze scenarii pe baza jucăriilor cumpărate. Hai să vedem ce este potrivit.

 

 

2. Lego Clasic cu piese medii

Lego clasic cu piese medii
Lego clasic cu piese medii

 

Acum că copilul tău a împlinit 4 ani introducem piesele de lego de dimensiuni medii sau mici deoarece creativitatea lor este la un alt nivel. Cu aceste piese pot construi orice doresc, fără limite de imaginație. Stai și construiește cu copilul tău ceea ce își dorește și aclamă de fiecare dată când construiește ceva.

 

 

3. Trotinetă

Trotinetă copii 4-5 ani
Trotinetă

 

Da știu, există trotinete și pentru copii de 1-3 ani, poți cumpăra și pentru ei, dar nu vei face mare lucru. Până la 3 ani este bine să îi ajuți sa-și dezvolte aptitudinile pe care le-am menționat mai sus. După 4 ani însă, o trotinetă ar fi o idee perfectă. Pe lângă faptul că va fi în extaz să primească și să învețe să o folosească, își va consuma energia aproape nelimitată așa cum am menționat mai sus. În aceeași categorie intră și bicicleta.

 

 

4. Costume cu Personaje din desene animate

Având în vedere imaginația copiilor de 4-5 ani, un mod perfect de a se obișnui cu îmbrăcatul și dezbrăcatul este să ai un costum de personaj din desenele animate la îndemână. Copiilor le plac personajele pozitive sau eroii, dar mai ales să se îmbrace ca ei. Fie că îi place Batman, Spider-man sau Superman – în cazul băieților – sau să fie Mica Sirenă, Elsa, sau Zână – în cazul fetelor – costumele sunt un mod perfect de a lăsa imaginația lor să se “materializeze”.

 

 

5. Patine cu 4 roți pentru copii de peste 4 ani, chiar 5 ani

Pentru a învăța să-și țină echilibrul cel mai bine și să mai consume din energie, patinele cu 4 roți sunt o investiție grozavă atât pentru băieței cât și pentru fetițe. Da știu, jucăriile acum au cu totul altă formă și valoare, dar asta înseamnă să ai copil de peste 4 ani.

 

 

Cum sunt manipulați părinții să cumpere mai multe jucării?

Manipularea prin Principiul Contrastelor
Manipularea prin Principiul Contrastelor

Ai auzit vreodată de principiul contrastelor? Ei bine, în cartea lui Robert Cialdini, este invocat un mod de manipulare și persuasiune privind cumpărăturile de jucării pentru copii în preajma sărbătorilor. Citatul mai jos:

Câţiva din marii producători de jucării au găsit o soluţie. Este o soluţie ingenioasă care nu implică cheltuieli mai mari decât o campanie de reclamă obişnuită, dar implică înţelegerea influenţei puternice a necesităţii de a fi consecvent. Prima indicaţie despre felul cum lucrează strategia fabricanţilor de jucării am primit-o după ce i-am căzut victimă prima dată şi apoi, ca un cretin, i-am mai căzut victimă încă o dată.

Era în Ianuarie şi mă aflam în cel mai mare magazin de jucării din oraş. După ce, cu o lună înainte, cumpărasem de acolo mult prea multe jucării pentru fiul meu, jurasem să nu mai intru în acel loc, sau în altul asemănător, pentru multă vreme. Şi, cu toate acestea, iată-mă, eram din nou aici, în acest loc diabolic, şi nu numai atât, dar eram pe cale să-i cumpăr fiului meu altă jucărie foarte scumpă — un set mare de maşinuţe electrice de curse.

S-a întâmplat că, în faţa standului unde erau expuse, am întâlnit un fost vecin care-i cumpăra fiului său aceleaşi jucării. Lucru ciudat, nu ne mai văzusem aproape deloc în ultimul timp. De fapt, ultima dată ne întâlnisem cu un an înainte în acelaşi magazin unde amândoi cumpăram fiilor noştri un dar scump după Crăciun — atunci era un robot care mergea şi vorbea. Am râs despre felul ciudat în care ne întâlneam o dată pe an, în acelaşi loc, făcând acelaşi lucru. Mai târziu în acea zi, am vorbit despre această coincidenţă, unui prieten care, după cum s-a dovedit, lucrase cândva în industria jucăriilor.

“Nu este vorba despre nici o coincidenţă,” a spus el ca un cunoscător.

“Ce vrei să spui?”

Uite ce este,” a spus el, „dă-mi voie să-ţi pun câteva întrebări despre setul de maşinuţe de curse pe care l-ai cumpărat în acest an. Mai întâi spune-mi dacă i-ai promis fiului tău că-i vei cumpăra unul de Crăciun?”.

Ei bine, da, i-am promis. Christopher a văzut o grămadă de reclame pentru aceste maşinuţe transmise în timpul desenelor animate de sâmbătă dimineaţă şi mi-a spus că asta vrea de Crăciun. Am văzut şi eu câteva reclame şi arătau bine, aşa că i-am promis că i le cumpăr.

“Lovitura numărul unu.” a anunţat el. „Acum a doua întrebare. Când te-ai dus să cumperi ai constatat că în toate magazinele stocurile erau epuizate?”

Este adevărat, aşa a fost! Vânzătorii mi-au spus că au comandat alte seturi de jucării, dar nu ştiu când vor mai primi. Aşa că a trebuit să-i cumpăr lui Cristopher alte jucării a căror valoare să fie la fel cu cea a setului de maşinuţe de curse. “Dar de unde ai ştiut asta?”

“Lovitura numărul doi.” a spus el. „Dă-mi voie să-ţi mai pun doar o singură întrebare. Nu ţi s-a întâmplat exact la fel anul trecut cu robotul – jucărie?” Stai puţin… ai dreptate.

“Exact aşa s-a întâmplat. Asta-i incredibil. Cum de ai ştiut?”

“Nu am nici un fel de puteri paranormale; se întâmplă doar să ştiu cum îşi sporesc unii producători de jucării vânzările din ianuarie şi februarie. Ei încep înainte de Crăciun campanii cu reclame atractive la televiziune pentru anumite jucării deosebite. Fireşte, copiii vor ceea ce văd şi obţin promisiunea părinţilor de a le cumpăra aceste jucării.”

“Ei, şi acum apare ideea genială din planul acestor firme: ele furnizează magazinelor o cantitate insuficientă de astfel de jucării pentru care părinţii au făcut o promisiune. Majoritatea părinţilor află că stocurile cu jucăria în cauză s-au epuizat şi sunt forţaţi s-o înlocuiască cu alte jucării de aceeaşi valoare. Bineînţeles, producătorii îşi fac o sarcină de onoare din a aproviziona magazinele cu o mulţime de posibili înlocuitori. Apoi, după Crăciun, firmele încep să transmită din nou reclame pentru acele jucării deosebite. Aceasta îi face să saliveze pe puşti şi să-şi dorească mai mult decât oricând acele jucării. Fug repede la părinţi scâncind «Mi-ai promis, mi-ai promis», iar adulţii se târăsc fără nici o tragere de inimă spre magazin doar ca să fie la înălţimea promisiunii făcute.

“Unde întâlnesc alţi părinţi pe care nu i-au văzut de un an şi care au căzut victime aceluiaşi truc,” am spus eu, începând să fierb de supărare.

“Corect. Ei bine, unde mergi?” „Mă duc să iau setul de maşinuţe şi merg cu el drept la magazin să-l dau înapoi.” Eram atât de furios încât aproape urlam.

„Stai puţin. Gândeşte-te doar un minut. De ce l-ai cumpărat în această dimineaţă?”

„Pentru că n-am vrut să-l dezamăgesc pe Christopher şi pentru că am vrut să-l învăţ că promisiunile trebuie ţinute.”

„Ei bine, s-a schimbat ceva în toate acestea? Dacă îi iei jucăria acum, el nu va înţelege de ce faci asta. El va reţine doar că tatăl lui a încălcat o promisiune. Asta vrei să se întâmple?”

„Nu,” am spus eu oftând. „Cred că nu. Deci tu îmi spui că fabricanţii de jucării şi-au dublat profitul obţinut de la mine în ultimii doi ani şi eu habar nu am avut; iar acum, când ştiu, sunt tot prins în capcană – datorită propriilor mele cuvinte. Deci, ceea ce îmi spui tu în realitate este «A treia lovitură.».”.

El a aprobat din cap. „Şi cu asta ai pierdut jocul.”

 

 

Concluzie

Pentru încheiere, fie că alegi să-ți crești copilul folosind tehnica Montesori sau nu, jucăriile aceste-i tehnici sunt cele mai recomandate. Vom actualiza acest articol și cu alte jucării, astfel încât să fie cel mai mare ghid de jucării din România.

 

Iată și un clip cu câteva jucării Montesori, recomandate:

 

Tu ce jucării i-ai luat copilului tău?