Mărirea Buzelor cu Acid Hialuronic – Tot ce Trebuie să Știi!

Buzele mari și cărnoase, perfect conturate, sunt un simbol al feminității și al senzualității. Dar ce faci dacă nu ai fost înzestrată cu buze pline și senzuale? Ce soluții ai dacă vrei să îți păstrezi lookul natural, dar să te și  bucuri de buze cu o simetrie perfectă? Una dintre cele mai eficiente și sigure soluții este mărirea buzelor cu acid hialuronic.

Această procedură poate schimba foarte mult chipul unei persoane. Astfel, nu e de mirare că multe vedete apelează la acest truc. Celebrități precum Kylie Jenner, Lindsay Lohan, Megan Fox, Jessica Simpson sau Ariana Grande au apelat la această intervenție estetică non-chirugicală.

 


Ce vei găsi în acest articol?


 

Beneficiile măririi buzelor cu acid hialuronic

Acidul hialuronic este în prezent cel mai popular agent de umplere pentru mărirea, corectarea conturului și simetriei buzelor. 

Știai că în corpul unei persoane cu o greutate de 70 kg se regăsesc aproximativ 15 grame de acid hialuronic? Această substanță are rolul de a hidrata pielea și de a o menține elastică, tonică.  

Pentru mărirea buzelor se utilizează adesea acidul hialuronic elastic reticulat sub formă de gel injectabil, care se resoarbe cu timpul (6-12 luni) și nu provoacă reacții alergice. 

La Clinica Zone Medical Estet se utilizează cel mai eficient produs pe bază de acid hialuronic pentru mărirea buzelor-Teosyal. Acesta are o rată de resorbție prelungită (9-16 luni). Teosyal este o formulă exclusivă și inovatoare, un gel adaptat zonei sensibile a buzelor. Produsul este foarte reticulat, obținându-se astfel un produs mai rezistent la degradare și cu o durată de viață optimă. Rezultatele obținute folosind acest produs au fost excelente. Acidul hialuronic Teosyal este lent resorbabil pe bază de acid hialuronic cross-linkat , având o vâscozitate mărită, ceea ce îi asigură o persistență sporită în țesuturi.

 

Așadar, beneficiile măririi buzelor cu acid hialuronic includ:

  • Controlul volumului buzelor. Cantitatea de substanță injectată poate fi controlată, astfel că se pot obține efecte estetice variate.
  • Corectare formei buzelor. Multe persoane au buza de sus foarte subțire, în comparație cu cea de jos. Prin mărirea buzei de sus cu acid hialuronic se creează un echilibru estetic.
  • Ritmul treptat al tratamentului. Injecțiile pot fi administrate treptat, pe durata a mai multor sesiuni, până când se obțin rezultatele dorite.
  • Umflăturile se dizolvă ușor. Orice umflături sau „denivelări” apărute prin mișcarea buzelor pot fi dizolvate cu ușurință.
  • Rezultatul este vizibil imediat. Acidul hialuronic adaugă volum și hidratează, conferind buzelor un aspect extraordinar și natural. Buzele capătă o nuanță de roz natural.
  • Rezultate durabile. Marirea buzelor cu acid hialuronic nu este permanentă, dar poate ține de la 9 luni până la 16 luni.

Acid Hialuronic vs. Colagen

Colagenul, odată cea mai des utilizată substanță pentru mărirea buzelor, este utilizat tot mai rar astăzi. Opțiunile mai noi sunt mai sigure, cu efecte mai îndelungate.

Colagenul poate umple ridurile, dar nu adaugă volum suficient sau de lungă durată, astfel că în majoritatea cazurilor nu este tipul de gel preferat pentru mărirea buzelor. 

Fillerele pe bază de acid hialuronic vin sub multe forme, diferența având legătură cu grosimea și consistența gelului. Acest lucru permite personalizarea tratamentului pentru fiecare clientă în parte, lucru care este mult mai dificil de făcut cu ajutorul colagenului.

În plus, capacitatea unică a acidului hialuronic de a reține apa, plus eficiența sa dovedită când vine vorba de conturarea buzelor, îl fac materialul ideal pentru buze.  

Acid Hialuronic vs. Grăsime

Buzele se mai pot mări cu grăsime – o procedură destul de des folosită. Rezultatul persistă aproximativ 4-9 luni, în funcție de persoană și de cantitatea injectată. 

Rezultatele sunt foarte bune și nu implică riscuri, mai ales când se folosește propria grăsime. 

Dacă dorești să obții efecte de lungă durată (9-16 luni), apelează la acid hialuronic pentru buze.

După augmentarea buzelor cu grăsime proprie, este posibilă apariția unor discrete echimoze la nivelul buzelor asociate cu un edem moderat  și o ușoară hipersensibilitate locală. Dar vor trece în câteva zile. 

Întrebări Frecvente despre Injectarea cu Acid Hialuronic a Buzelor

Cât durează procedura de umplere a buzelor cu acid hialuronic?

Procedura este foarte simplă, durează aproximativ 20 de minute și rezultatele se vor observă după prima ședință!

Este nevoie de anestezie?

Se aplică o substanță topică anestezică locală la nivelul buzelor.

Doare?

Fiind o tehnică minim-invazivă, mai ales după ce s-a aplicat o cremă anestezică locală, durerea este aproape inexistentă. Vei simți doar o mică înțepătură.

Cui nu-i sunt recomandate injecțiile cu acid hialuronic în buze?

La fel ca și în cazul altor proceduri, există contraindicații. Astfel, nu se recomandă injecțiile cu acid hialuronic în buze persoanelor care au o sensibilitate crescută sau reacții alergice la acid hialuronic, persoanelor care suferă de boli autoimune, herpes labial activ, infecții la nivelul cavității bucale sau de alte boli sangvine.

Este sigură?

Substanța injectată, având molecule foarte apropiate ca structură de cele ale acidului hialuronic prezent în mod natural în țesuturi, nu provoacă reacții alergice. Riscul este extrem de mic, aproape inexistent. Atenție, însă! Este foarte important ca procedura de umplere a buzelor cu acid hialuronic să fie efectuată de un chirurg plastician cu drept de practică și membru al Asociației Chirurgilor Plastici din România. Apelând la medici specialiști, veți avea garanția că totul se va desfășura în siguranță, fără riscuri. Medicii esteticieni cunosc anatomia feței și dețin cabinete dotate cu toate mijloacele de sterilizare corespunzătoare.

Ce pot face dacă mă răzgândesc?

Dacă, din diferite motive, nu mai vrei să ai buzele mărite, acidul hialuronic poate fi dizolvat cu o substanță injectabilă.

Cât costă?

La Clinica Zone Medical Estet, pentru mărirea buzelor cu acid hialuronic se percep 250 euro/ 1 ml sau 450 euro / 2ml. Detalii despre preț și procedură obțineți în momentul consultației. (la momentul scrierii acestui articol)

Ce cantitate de filler am nevoie?

Dacă este prima dată când ai de gând să apelezi la această intervenție, află că specialiștii recomandă o injectare inițială de 1 ml și ulterior se mai poate adăuga o doză dacă se dorește un volum mai mare al buzelor.

Mărirea Buzelor să fie Făcută de un Estetician Autorizat

Vrei buze ca ale Angelinei Jolie? Sau ca ale actriței Scarlet Johanson? Este cumva uimitor faptul că cele două vedete nu au apelat la substanțe de umplere a buzelor. Dar, vestea bună este că, grație medicinii moderne, poți avea și tu buze pline și senzuale. Buzele perfecte pot fi obținute rapid și simplu cu ajutorul acidului hialuronic.  

În încheiere, am vrea să subliniem faptul că multe proceduri ce țin de medicina estetică sunt considerate azi „de rutină”, ATÂT TIMP CÂT sunt realizate de un medic estetician autorizat, cu drept de liberă practică. Ați văzut, cu siguranță, la televizor cazuri ale unor persoane publice operate de așa-ziși sau auto-intitulați „medici esteticieni”; cazuri soldate de multe ori cu nereușite.    

Informația corectă în legătură cu intervenția de chirurgie estetică solicitată se obține numai de la chirurgul plastician autorizat.  

 Astfel că vă recomandăm să vă programați la un consult de specialitate pentru a primi informații personalizate. 

 

Material realizat cu sprijinul Dr. Eugen Turcu, medic primar chirurgie plastică-estetică, doctor în medicină, în cadrul Clinicii Zone Medical Estet.