Menținerea Sănătății Pe Cale Naturistă

Medicina naturistă pune la dispoziție soluții ușoare pentru îngrijirea sănătății, soluții tot mai des întâlnite, și pe care majoritatea dorește să le combine cu medicina convențională. Medicina naturistă asigură o stare bună de lungă durată, deoarece ține seama de stilul de viață al fiecărei persoane și o abordează ca pe un tot – corp, minte și spirit, netratând doar simptomele patologice.

Medicina naturistă are din ce în ce mai mulți adepți. Multă lume apelează la terapeuți specializați în medicina complementară sau alternativă, cu precădere pentru probleme cronica, ca artrita, durerile de spate și tulburările de somn. Tot mai multe persoane se tratează singure cu remedii complementare sau alternative. Așadar, în timp ce medicina convențională reușește să fie tot mai eficace în abordarea problemelor majore de sănătate, cum ar fi cancerul și bolile de inimă, medicina naturistă este mai în măsură să satisfacă alte necesități.

[vc_btn title=”Un Boom al produselor BIO îl găsiți aici” style=”outline” color=”green” align=”center” i_align=”right” i_icon_fontawesome=”fa fa-paper-plane” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fl.profitshare.ro%2Fl%2F5275822||target:%20_blank||rel:%20nofollow”]

De ce este de preferat calea naturistă?

Semne de Intrebare
Semne de Intrebare

Vindecarea bazată pe remedii naturiste, tratamente la domiciliu și măsuri privind stilul de viață este mult mai blândă și mai practică decât administrarea unei medicații drastice. Vă puteți controla starea corpului, fiind liberi să consultați un medic atunci când este cazul. Poate cel mai important este faptul că ea merge pe ideea de a menține sănătatea persoanei privită ca un tot, mai curând decât să se concentreze pe simptomele bolii, și încearcă să prevină boala, nu doar să o trateze.

Abordările naturiste ale sănătății recunosc capacitatea proprie de vindecare a organismului și încearcă să o intensifice la maxim. În plus, riscul unor efecte secundare neplăcute este mai redus decât în cazul tratamentelor convenționale. De exemplu, un remediu din plante conține cantități mici din diverse principii active, fiecare dintre ele tinzând să compenseze acțiunile celorlalte. Asta spre deosebire de medicamente, care de regulă conțin o doză puternică dintr-o singură substanță și, în consecință, pot dezechilibra chimismul organismului și pot provoca probleme noi, care, la rândul lor, necesită tratament.

Legăturile dintre MINTE și CORP

Legaturile stranse dintre corp si minte
Legaturile stranse dintre corp si minte

Medicina naturistă pune un accent deosebit pe legăturile puternice dintre corp și minte. Cercetările științifice aduc tot mai multe dovezi care confirmă validitatea acestei abordări. Un număr mare de studii arată că pacienții care gândesc pozitiv și rezolvă cu calm orice problemă emoțională tind să aibă rezultate mai bune în tratarea unor boli, mergând de la artrită la cancer.

Creierul și corpul sunt legate intim prin hormoni, prin neurotransmițători (substanțe care ajută la transmiterea mesajelor între celulele nervoase) și prin alte substanțe chimice. Schimbările de dispoziție vă pot afecta funcționarea sistemului imunitar, a celui cardiovascular și somnul. 

Pe de altă parte, problemele fizice vă pot afecta vioiciunea, mulțumirea sufletească și nivelul de anxietate. Așa se explică de ce boala fizică poate duce de multe ori la suferință mintală și invers, și de ce terapiile fizice pot alina boala mintală, iar terapiile mintale pot, cu adevărat, să favorizeze vindecarea fizică. Un bun exemplu este terapia prin râs. Sesizând partea nostimă a vieții și râzând cu poftă, puteți încuraja unele reacții chimice în organism, care vă vor menține în formă.

[vc_btn title=”Ceaiuri de Slăbit Naturale BIO” style=”outline” color=”green” align=”center” i_align=”right” i_icon_fontawesome=”fa fa-paper-plane” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fl.profitshare.ro%2Fl%2F5275834||target:%20_blank||rel:%20nofollow”]

Opțiuni pentru sănătate

Opțiuni pentru sănătate
Opțiuni pentru sănătate

S-ar putea crede că medicina convențională și cea naturistă sunt ireconciliabil opuse. În realitate, cei mai mulți medici sunt mulțumiți dacă pacienții lor includ metode naturiste în tratament, iar unii practicieni reputați ai terapiilor alternative recomandă consultarea unui medic pentru tulburările mai serioase. Apelând la terapiile naturiste nu înseamnă că vă auto-excludeți de la beneficiile indiscutabile ale medicinei „de vârf”, ci că vă oferiți o cale de a vă extinde opțiunile de tratament.

Soluții pentru o viață sănătoasă

Soluții pentru o viață sănătoasă
Soluții pentru o viață sănătoasă

[vc_btn title=”Doze de SĂNĂTATE Naturală – ApiLand” style=”outline” color=”green” align=”center” i_align=”right” i_icon_fontawesome=”fa fa-paper-plane” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fl.profitshare.ro%2Fl%2F5275839||target:%20_blank||rel:%20nofollow”]

O dietă corespunzătoare, exerciții fizice regulate și folosirea strategiilor de control al stresului sunt principalele modalități de a vă menține sănătatea în mod natural. Alte mijloace importante includ cultivarea relațiilor sociale, transformarea locuinței într-un loc sănătos și evitarea unor obiceiuri dăunătoare, precum fumatul. Îngrijindu-vă în acest fel, vă favorizați bunăstarea mintală și vă protejați toate organele corpului, de la artere până la nervi, de la intestine până la glandele producătoare de hormoni. Aceasta mai poate și să vă susțină sistemul imunitar, ferindu-vă de infecții, de alergii și chiar de cancer.