Micropigmentare Sprâncene, Buze și Ochi

În acest articol vom vorbi despre micropigmentare pentru sprâncene, buze și ochi, câte tipuri de micropigmentare sunt și beneficiile acestui machiaj profesional semipermanent.

 

Eu una m-am săturat să stau o oră pe zi sa mă aranjez (atât coafura cât și machiajul) și am început să caut pe internet despre “tatuaje semipermanente de make-up“. De ce am ales sa caut machiaj semipermanent în detrimentul celui permanent? Dacă la un moment dat aleg să îmi schimb look-ul, este mult mai ușor să o fac dacă aleg micropigmentarea semipermanentă decât tatuajele standard. Cunosc fete care și-au făcut tatuaje permanente la sprâncene și sunt asimetrice. Mai mult de atât, stau o oră în oglindă zilnic pentru a le retușa (înainte să iasa din casă). Poți face altceva cu acest timp.


Ce vei găsi în acest articol?

 1. Cum alegi micropigmentistul?
 2. Unde și cum să cauți saloanul ideal
 3. Totul despre Micropigmentarea Sprâncenelor
 4. Frumusețea Micropigmentării Ochilor
 5. Buze perfecte datorită Micropigmentării Buzelor
 6. Care este cea mai recomandată?
 7. Arată lumii dacă ești mulțumită sau nu de salonul unde ți-ai făcut Micropigmentarea
 8. Cât timp rezistă Micropigmentarea?

 

Despre Micropigmentare Semipermanentă

Micropigmentare sprâncene, buze și ochi
Toate cele 3 tipuri de Micropigmentare

 

Prin tehnica de micropigmentare, specialistul corectează imperfecțiunile, poate acoperi cicatricile și conturează sau evidențiază forma fiecărei părți (sprâncene, buze și ochi) pe care dorești să o definești. Totodată, această tehnică are un trend ascendent în zilele noastre deoarece timpul nostru este limitat. Până acum 5 ani de zile, femeile petreceau 2 ore în oglindă (în medie), iar acum media este de o oră înainte de plecare. Probabil peste alți cinci ani oglinda va fi folosită 10 minute pe zi, toate acestea fiind posibile datorită micropigmentării, acest serviciu reducând drastic timpul pe care îl folosim pentru înfrumusețare.

 

Cum alegi specialistul pe mâna căruia te lași machiată semipermanent?

Este bine de știut că trebuie să cauți bine specialistul pe mâna căruia te vei lăsa machiată semipermanent. Alegerea pe care o vei face va avea impact în următorii 2-3 ani! Eu una am urmărit o lună întreaga 10 dermopigmentiști până m-am hotărât. Am hotărât să apelez la serviciile de micropigmentare din Constanța a Alexei Panait. Este drept că alegerea mea a fost influențată și de faptul că aceștia au o Academie pentru înfrumusețare. Dacă oferă cursuri de formare, este clar că sunt definiți de profesionalism. Trecând peste toate aceste detalii despre ei, eu una am fost foarte mulțumită, la naiba, am fost în extaz! Dar sunt sigură că mai sunt specialiști care oferă același profesionalism. Dacă mai cunonoști, lasă în secțiunea de comment.

 

Nu te limita numai la saloane din orașul tău

O mare greșeală făcută de noi fetele este aceea că ne limităm căutarea numai la orașul unde locuim. Asta pentru că timpul nostru este limitat și este greu să ieșim din zona noastră de confort. În mod normal nu este problemă, dar fiind vorba de micropigmentare, un machiaj semipermanent care ține între 2 și 3 ani, este bine să trecem peste confortul nostru și să fim deschise spre toate posibilitățile. Gândește-te dacă alegi o specialistă din orașul tău și va greși… Cum stai tu timp de 2-3 ani cu un machiaj semipermanent pe față făcut greșit? Horror!! Așa că te sfătuiesc să cauți bine de tot înainte să alegi. După cum se așteptau prietenele mele, eu ar fi trebuit să-mi fac micropigmentarea într-un salon din București… Nope!! Fața și frumusețea mea sunt mai importante decât pierderea a câteva ore pe drum. Plus că am îmbinat utilul cu plăcutul și m-am dus puțin să mă și bronzez (și nu este vară fără Mamaia).

 

Nu zic că saloanele din București nu au această capacitate, nu am încercat și acolo, eu doar te sfătuiesc să cauți bine. Cum eu nu am ales sa-mi fac micropigmentarea în București, ci în Constanța, poate tu ești din Constanța și îți vei face în București (sau orice alt oraș din țară). Mai mult de atât, este imperativ necesar să te ferești de greșelile unor dermopigmentiști neexperimentați. Totul este bine atâta timp cât alegerea ta va fi una bună

 

Acestea fiind spuse, să luăm pas cu pas fiecare tip de micropigmentare (sprâncene, buze și ochi):

 

Micropigmentare Sprâncene

Micropigmentare Sprâncene
Micropigmentare Sprâncene

 

Diferența dintre sprâncene naturale pensate și micropigmentarea sprâncenelor este enormă. Nu numai că micropigmentarea sprâncenelor oferă un impact vizual mai mare, dar are un volum mai bun, oferă definiție și simetrie perfectă.

 

Micropigmentare Sprâncene Powdering

Micropigmentare sprâncene powdering
Micropigmentare sprâncene powdering

 

Micropigmentarea sprâncenei Powdering se face în degradeuri subtile al mai multor nuanțe. Tehnicianul crează aspectul de sprânceană machiată, creând o formă ideală și obținând în cele din urmă desime, conturare și redefinire, totul fiind perfect pentru chipul tău. Totodată, retușul se face după 3-6 săptămâni, iar după vindecarea acestuia vei putea vedea rezultatele finale.

 

Micropigmentare Sprâncene Fir cu Fir

Micropigmentare sprâncene Fir cu Fir
Micropigmentare sprâncene Fir cu Fir

 

Față de Powdering, micropigmentarea sprâncenelor fir cu fir se realizează cu pigmenți cosmetici medicali, iar în funcție de salonul ales, aceștia sunt de calitate sau nu. Ca o veste bună, tot mai multe saloane preferă să folosească pigmenți de calitate din motive evidente, de aceea prețul este diferit de la un salon la altul. Revenind la detaliile acestui tip de micropigmentare, prin această tehnică se corectează și se pune în evidență forma sprâncenelor, imitând firul de păr al acestora și după caz, se pot acoperi cicatricile. Și aici este nevoie de retuș după 3-6 săptămâni.

 

Care ți se potrivește mai bine?

Diferența dintre micropigmentare powdering și fir cu fir
Diferența dintre micropigmentare powdering și fir cu fir

În partea stângă a imaginii de mai sus este tehnica Fir cu Fir, iar în partea dreaptă este tehnica powdering. Ca orice tip de machiaj, depinde de gusturile fiecăreia dintre noi. Tehnica Powder are ca scop reproducerea efectului de sprânceană fardată, spre deosebire de construirea sprâncenelor fir cu fir pentru a se obţine un efect natural al acestora. Dacă până acum îți pensai sprâncenele fără să ți le fardezi, atunci poți alege micropigmentarea fir cu fir, dar daca tânjești de fiecare dată pentru un efect fardat, atunci powdering este ceea ce ai nevoie.

 

Avantajele Micropigmentării Powdering

Un avantaj al micropigmentării Powder este faptul că permite îndepărtarea unui tatuaj sau a unei micropigmentări anterioare nereușite, având o suprafață mare de acoperire. Totodată, prin micropigmentarea sprâncenelor cu tehnica Powdering vei obține o formă și o simetrie perfectă.

 

Avantajele Micropigmentării Fir cu Fir

Dacă îți place să fii cât mai naturală, micropigmentarea sprâncenelor Fir cu Fir poate da acest efect. Mai poți alege acest tip de tehnică pentru:

 1. Simetrie la sprâncenele asimetrice.
 2. Acoperirea unei cicatrici.
 3. Pierderea sprâncenei, local sau complet.
 4. Sprâncene prea subțiri.
 5. Schimbarea look-ului și înfrumusețarea sprâncenelor.

 

 

Micropigmentare Ochi

Micropigmentare ochi
Micropigmentare ochi

 

Micropigmentarea ochilor este o tehnică folosită pentru a da efectul de tuș, aceasta fiind și ea împărțită în două ramuri: Eyeliner și Eyeshadow. Această procedură este ideală pentru fetele cărora le place confortul de a nu fi nevoite să aplice zilnic tuș, bucurându-se 2-3 ani de ochi machiați zi și noapte.

 

Micropigmentare Ochi Eyeliner

Nefiind greu să îți dai seama ce face această tehnică, dacă vrei să ai un machiaj natural dar să nu iasă foarte mult în evidență, micropigmentarea pentru ochi Eyeliner este soluția perfectă fiind o tehnică subtilă și naturală, conturând minunat ochiul. Acest tip de machiaj semipermanent durează până la 3 ani. 

 

Micropigmentare Ochi Eyeshadow

Micropigmentarea Ochilor Eyeshadow în schimb, este pentru fetele care nu ies din casă până nu se machiază, fete nonconformiste și pentru care look-ul este o parte importantă a vieții lor. Dacă ești una din aceste fete, această tehnică este pentru tine. Ochi machiați zi și noapte, se poate mai perfect de atât?

 

De ce ți-ai face Micropigmentare la Ochi?

Fie că ești o femeie de carieră sau mamă, timpul tău contează. Micropigmentarea pentru ochi poate fi o soluție practică și accesibilă pentru tine. Aceasta îți va da un plus de timp și va mări gradul de frumusețe în orice parte a zilei.

 

 

Micropigmentare Buze

Micropigmentare Buze
Micropigmentare Buze

 

Micropigmentarea buzelor va crea efectul de buze pline, conturate, dând iluzia de mărime a acestora, dar rămâne doar o iluzie optică. Dacă vrei mărirea buzelor în adevăratul sens al cuvântului, poți alege să-ți faci botox. Ei bine, aici nu este cazul! Această tehnică de micropigmentare este împărțită în două ramuri: tehnica Contur și Full Lips

 

Micropigmentare Buze Contur

Micropigmentare Buze Contur
Micropigmentare Buze Contur

Tehnica de Micropigmentare Buze Contur este folosită pentru a corecta asimetria părților exterioare ale buzelor. Această tehnică este folosită de fetele care nu vor decât crearea unei forme perfecte a buzelor, sunt subțiri sau decolorate, buzele sunt inegale sau vizibil disproporționate, conturul buzelor nu are o forma bine definită, sau alte imperfecțiuni.

 

Micropigmentare Buze Full Lips

Micropigmentare Buze Full Lips
Micropigmentare Buze Full Lips

 

Micropigmentarea Buzelor Full Lips este cea mai versatilă procedură de înfrumusețare. Poți apela la această procedură dacă ai buzele deformate, asimetrice sau dacă vrei să fii “rujată” timp de 3 ani, zi și noapte. Totodată, micropigmentarea buzelor Full Lips acoperă toate neregulile pe care le ai și te ferește de petele de ruj lăsate pe pahare sau buzele colorate inegal, în cazul machiajului tradițional.

 

Care este cea mai recomandată?

Mă întreb
Mă întreb

Din punctul meu de vedere, toate cele menționate mai sus. Dar când vine vorba de micropigmentare, cea pentru sprâncene este cea mai cerută. Probabil că sprâncenele le avem tot timpul pensate și au cel mai mare impact, fie că ne dăm seama sau nu de acest aspect. Dar totul depinde de ce vrei tu până la urmă. Gândește-te dacă le-ai face pe toate… adio machiaj .. bine, doar un fond de ten 😛 .

 

Întotdeauna să lași o recenzie salonului

Lasă o recenzie pe Google
Lasă o recenzie pe Google

 

Indiferent de ce tip de micropigmentare ți-ai face, este recomandat să lași o recenzie salonului pe google. Asta va ajuta viitoarele fete în alegerea salonului. Mai mult de atât, lasă o recenzie corectă, fie că e una pozitivă sau negativă. În mod normal, 70% din persoanele nemulțumite se întorc să lase o recenzie negativă, pe când numai 30% din persoanele mulțumite dau recenzii. Noi încurajăm pe toți să lase o recenzie, indiferent de nota dată, astfel încât restul să vadă atât părerile pro, cât și contra.

 

2 ani fără bătăi de cap în privința machiajului

Doi ani
Doi ani

 

Deci, hai să rezumăm acest aricol. Fie că îți place să fii cât mai naturală sau nu ieși din casă fără machiaj, tehnica de micropigmentare îți oferă atât o mică îmbunătățire în privința fetelor conservatoare cât și o schimbare totală de look pentru fetele mai non-conformiste. Până la urmă suntem diferite și asta este foarte bine. Doar imaginează-ți cum ar fi să te întorci de la o petrecere și să nu mai fie nevoie să te demachiezi. Off, un vis devenit realitate!

 

 

Iată și un video despre cum se face micropigmentarea sprâncenelor (pas cu pas)

Micropigmentare sprâncene pas cu pas

În clipul de mai sus îți vei face o idee despre cum decurge procedura pentru micropigmentarea sprâncenelor. Fiecare dermopigmentist are propria strategie, dar teoria de bază rămâne. Poți găsi foarte multe clipuri de acest gen și pentru micropigmentarea buzelor sau a ochilor. Înainte să iei o decizie, asigură-te că te-ai informat!