Nunta în luna Mai nu rezistă! Adevăr sau Superstiție?

Nunta în luna Mai nu rezistă.. am tot auzit aceste vorbe în ultima perioadă. Dar oare de ce? Care ar fi motivul? Pe ce se bazează această superstiție? A trebuit să ne documentăm, să citim o mie de păreri, ba chiar am citit website-uri bisericești despre asta. În continuare vă vom relata ce am aflat:

DE CE NU REZISTĂ NUNTA ÎN LUNA MAI?

Pot începe prin a spune că luna Mai este cea mai frumoasă lună din an. Și dacă este așa, iubirea nu ar trebui să dăinuiască mai mult? Totuși, se spune că a cincea lună din an este nefastă tinerilor însurăței.

ORIGINEA SUPERSTIȚIILOR PENTRU NUNȚILE DIN MAI

Unul din motivele superstiției este că, la noi în țară, este legată de faptul că luna Mai nu se termină în  “-ie” (și august beneficiază de aceeași superstiție), dar superstiția este cunoscută și în alte țări cum ar fi:

Irlanda – proverb – “Căsătorește-te în Mai și vei regreta toată viața 

Rusia – superstiție – “Precum se scutură florile în Mai așa se vor scutura și petalele iubirii tale

Sa revenim la România – superstiție – Dacă ne luăm după vorbele din bătrâni, luna Mai este nefastă pentru nunți. În această lună spiritele pământului ies la suprafață și hălăduiesc printre oameni. Ielele cântă și dansează pe pământ timp de cinci săptămâni după Paște, iar cei care le aud cel mai bine sunt… bărbații, care se vor lăsa fermecați, aiuriți și rătăciți, iar flăcăii căsătoriți în Mai vor alerga după zâne toată viața.

ALȚII ZIC CĂ ACEASTĂ SUPERSTIȚIE ESTE FALSĂ

Biserica și preoții spun că din punct de vedere canonic, bisericesc nu există nicio restricție.

Reprezentant Bisericesc: Obiceiul de a nu se face nunți în luna Mai apare bizar și de neînțeles. Nu exista niciun temei teologic, canonic sau liturgic care să ne oprească de la săvârșirea nunții în această perioadă. De aceea, o putem săvârși fără niciun fel de teamă de nerealizare.

Sursa: crestinortodox.ro

Multe fete care s-au căsătorit în luna Mai sunt fericite și bine-mersi ținând cont de sfaturile bisericești și neacordând crezare superstițiilor.

CONCLUZIE:

Dacă ți-ai programat nunta în luna Mai, poți sta liniștită, fără griji că nu știu ce Iele îți vor “fura” viitorul soț. Ba mai mult, luna Mai este cea mai frumoasă lună din an, când totul este verde, florile prind culoare, vremea este suportabilă și mai mult de atât, este mai ușor pentru o mireasă să organizeze nunta în MAI decât în orice lună din toamnă! 

Așa că fetelor, dați bătaie mai departe și nu plecați urechea la “băbăciuni”. Trăiți clipa!

Dacă nu te-ai convins încă, poti cere o părere pe acest forum, ce are ca subiect exact titlul nostru. Spor la pregătiri și vă mai așteptăm cu alte întrebări!

Citește și: Magazine cu Rochii Ieftine