Proceduri si Sfaturi Cosmetice Inaintea Nuntii

Proceduri si Sfaturi Cosmetice Inaintea Nuntii. Doamnele și domnișoarele se pregătesc să fie mai frumoase ca niciodată, mai ales cele a căror nuntă este programată curând. Rochiile sunt pregătite, pantofii și poșetele așteaptă să fie scoase din cutii, domnii aleargă pentru ultimele pregătiri…iar tensiunea mireselor crește probabil constant.

 

Cum hair-stylist-ul şi make-up artist-ul sunt primele persoane cu care mireasa vine în contact în ziua nunţii, de ei și de munca lor depinde starea de bine a acesteia, deoarece emoţiile sunt copleşitoare şi fiecare detaliu contează, mai ales atunci când vine vorba de aspectul fizic. Dar intervalul de timp pe care echipa de înfrumuseţare îl are la dispoziţie este limitat şi reuşita deplină a unui machiaj sau a unei coafuri ţine în proporţie de 60% de îngrijirea prealabilă a pielii sau părului.

 

 

INTERVIU CU MARA DRAGOMIR – MAKE UP ARTIST

De foarte multe ori, prea multe aş spune, am văzut mirese cu tenul obosit (caz fericit!), pielea deshidratată, neîngrijită corespunzător, sau am remarcat prezenţa efectelor nedorite ale unor retuşuri făcute prea aproape sau chiar în ziua evenimentului. Pe de altă parte, aşteptările finale în ce priveşte machiajul sau coafura nu erau câtuşi de puţin proporţionale. În momentul în care părul este ars de la cine ştie ce vopsea aplicată pe păr cu câteva zile înainte de nuntă sau pielea este atât de uscată încât femeia pare mai în vârstă decât este, aspectul final în ziua marelui eveniment nu are cum să fie cel scontat, dar asta nu ţine nici de hair-stylist, nici de make-up artist, ci de persoana în sine.

Pentru a le veni în ajutor mireselor, am întocmit o listă a procedurilor cosmetice recomandate înainte de nuntă:

 

CU 3-4 LUNI INAINTE DE NUNTA

 

 

Stabileşte programarea la salon pentru machiaj şi coafură, atât pentru ziua nunţii, cât şi pentru cea în care va avea loc proba. Întâlneşte-te cu make-up artist-ul şi hair-stylist-ul, decide stilul machiajului şi coafurii şi alege accesoriile. Programează şedinţele de albire a dinţilor de pe acum, dacă este necesar, şi pe cele de cosmetică, cel puţin una pe lună! Alege profesioniştii cu care vei lucra pe baza portofoliului acestora, pe baza recenziilor primite, dar şi a intuiţiei tale. Evită să faci experimente în ziua nunţii şi nu te lăsa pe mâna unor specialişti de categoria a doua!

 

CU 1-2 LUNI INAINTE DE NUNTA

 

 

Caută să ai deja clar organizată ziua nunţii, astfel ca nimic să nu fie lăsat la întâmplare. Programează şedinţa de pensat şi/sau stilizare a sprâncenelor şi cel puţin un peeling sau un scrub corporal. Eventual, o şedinţă la solar şi/sau, numai dacă este necesar, injecţii cu acid hialuronic sau botox.

 

CU 1-2 SAPTAMANI INAINTE DE NUNTA

 

 

Mergi încă o dată la coafor pentru ultimele retuşuri, la cosmetică pentru un tratament facial blând, epilat, masaj. Aplică la fiecare 2-4 zile un peeling delicat, pe bază de acizi de fructe. Aplică zilnic un tonic şi un serum potrivite nevoilor pielii tale şi o cremă puternic hidratantă. Mara Dragomir recomandă şi utilizarea unor fiole cu colagen sau acid hialuronic, indiferent de vârstă. Consumă cât mai multe lichide, în special apă, fructe şi legume, evită sarea şi băuturile alcoolice, ocupă-te de ultimele pregătiri şi confirmă toate programările.

 

CU 1-2 ZILE INAINTE DE NUNTA

 

 

Cu 1-2 zile înainte de nuntă, mergi la mani-pedi, pensat şi stilizarea sprâncenelor, bea cât mai multă apă şi caută să dormi 7-8 ore pe noapte.

 

IN ZIUA NUNTII

 

 

În ziua nunţii, lasă-te răsfăţată! Dacă se poate, fără telefonul mobil la ureche, fără rude sau apropiaţi care să îşi dea cu părerea la câteva minute, fără copii mici care să se împiedice printre picioarele tuturor. Cere fotografilor să fie cât mai discreţi cu putinţă în timpul şedinţei de machiaj sau coafat. Relaxează-te, nu lăsa pe nimeni şi nimic să-ţi strice ziua, bucură-te de fiecare moment şi zâmbeşte cât mai mult. Dacă te simţi copleşită de emoţii şi transpiri sau plângi, tamponează, nu şterge! Teoretic, un machiaj profesional rezistă „intemperiilor” de orice fel şi neprevăzutului, dar trebuie purtat cu grijă.

 

CONCLUZIE DE FINAL

 

În general, fie că te pregăteşti de nuntă sau nu, ai cât mai multă grijă de pielea ta: curăţă, exfoliază, tonifică, hidratează. Alege produse potrivite pielii tale şi de calitate, fie că e vorba de îngrijirea pielii sau de machiaj. Ai grijă la alimentaţie şi la orele de somn şi încearcă să petreci cât mai mult timp în aer liber şi în companii plăcute!

 

 

 

Interviu realizat cu Make-up artist & Brow Designer Mara Dragomir