Rochie de Mireasă în Funcție de Forma Corpului

Rochie de Mireasă în Funcție de Forma Corpului pe care îl ai trebuie să se așeze foarte bine pe acesta, mai ales că este primul impact vizual avut atât de invitați cât și de mire.

Dacă ești în căutare de rochie, te putem ajuta puțin în alegerea acesteia, alegând-o pe cea mai potrivită în funcție de trăsăturile corpului tău.

PRINCIPALELE MODELE PENTRU ROCHII DE MIREASĂ

Rochia de Mireasă în Funcție de Forma Corpului
Rochia de Mireasă în Funcție de Forma Corpului

Așa cum vedem în poza de mai sus, sunt 5 tipuri principale pentru rochia de mireasă, deci vom avea 5 forme ale corpului. Toate suntem diferite și probabil unele fete care citesc acest articol nu se vor regăsi în acesta, dar pentru acest aspect am pregătit articolul pentru rochia de mireasă perfectă în care arătăm partea de sus și, separat, partea de jos a rochiei de mireasă, evidențiind avantajele fiecărui tip și ceea ce denotă.

ROCHIE DE MIREASĂ PENTRU CORPUL ÎN FORMĂ DE TRIUNGHI/PARĂ

ROCHIA DE MIREASĂ PENTRU CORPUL ÎN FORMĂ DE TRIUNGHI-PARĂ
ROCHIA DE MIREASĂ PENTRU CORPUL ÎN FORMĂ DE TRIUNGHI-PARĂ

Rochia de mireasă pentru forma corpului de triunghi (sau pară) unde șoldurile sunt mai mari decât umerii, este recomandat să alegi tipul A-Line. Modul în care cade grațios spre exterior din talie, te va face să arătați foarte elegant și vei fura toate privirile. Mai mult de atât, această rochie este perfectă pentru dans, fără să-ți faci griji că te va ține în loc. De fapt, este cea mai lejeră rochie de mireasă din toate, care nu te va incomoda pe tine sau pe ceilalți participanți ai nunții.

Forme de corp care mai pot folosi rochia tip A-Line:

Rochie mireasă tip A-Line
Rochie de mireasă tip A-Line

Rochia de mireasă de tip A-Line mai poate fi folosită și de fetele cu corp în formă de: Clepsidră, Triunghi Inversat (umerii mai mari decât șoldurile), Dreptunghi sau Cerc (formă de măr).

ROCHIE DE MIREASĂ PENTRU CORPUL ÎN FORMĂ DE CLEPSIDRĂ

ROCHIA DE MIREASĂ PENTRU CORPUL ÎN FORMĂ DE CLEPSIDRĂ
ROCHIA DE MIREASĂ PENTRU CORPUL ÎN FORMĂ DE CLEPSIDRĂ

Dacă ai sâni și șolduri mari apropiate ca diametru, cu talia mică și bine definită (nu neapărat 90 x 60 x 90), atunci forma corpului tău este de clepsidră. Acest tip de corp este cel mai dorit dintre noi (femeile) și poate purta orice tip de rochie. Însă, ca rochie de mireasă pentru corp în formă de clepsidră este recomandată rochia de mireasă tip Sirenă, deoarece nu orice femeie o poate îmbrăca și astfel, vei avea o rochie de mireasă aleasă mai rar. Aceasta este o rochie deosebită ce emană feminitate, atitudine, romantism și farmec.

Forme de corp care mai pot folosi rochia tip Sirenă:

Rochie de mireasa model Sirena
Rochie de mireasă model Sirenă

Rochia tip Sirenă mai poate fi folosită și de femeile cu corp în formă de Triunghi.

ROCHIE DE MIREASĂ PENTRU CORPUL ÎN FORMĂ DE MĂR (CERC)

ROCHIA DE MIREASĂ PENTRU CORPUL ÎN FORMĂ DE MĂR (CERC)
ROCHIA DE MIREASĂ PENTRU CORPUL ÎN FORMĂ DE MĂR (CERC)

Fetele cu corpul în formă de măr nu au prea multe opțiuni din păcate. Dar totuși li se potrivesc cel mai bine rochia de mireasă tip Empire. Dacă ai bustul și șoldurile mari, dar talia nedefinită, atunci te încadrezi la această categorie și poți purta rochia de mireasă pentru corp în formă de măr evidențiată mai sus. Acestă rochie de mireasă atrage privirea în zona bustului, deci, este perfectă pentru fetele care au corpul mai rotund.

Forme de corp care mai pot folosi rochia tip Empire:

Rochie tip Empire pentru fetele cu corp în formă de Măr
Rochie tip Empire pentru fetele cu corp în formă de Măr

Rochia de tip Empire mai poate fi folosită de fetele cu forma corpului de: Triunghi (umerii mai mici decât șoldurile), Triunghi Inversat (umerii mai mari decât șoldurile), Dreptunghi sau Clepsidră.

ROCHIE DE MIREASĂ PENTRU CORPUL ÎN FORMĂ DE TRIUNGHI INVERSAT

ROCHIA DE MIREASĂ PENTRU CORPUL ÎN FORMĂ DE TRIUNGHI INVERSAT
ROCHIA DE MIREASĂ PENTRU CORPUL ÎN FORMĂ DE TRIUNGHI INVERSAT

Dacă faci parte din femeile cu un bust generos dar cu șolduri mici, atunci te încadrezi în această categorie (forma de triunghi inversat). Poți însă profita de mărimea bustului alegând rochia de mireasă tip Ball Gown (rochie pentru bal). Acest tip de rochie este una tradițională, lungă până-n pământ, având montată crinolină pentru a ușura mișcarea miresei. Acest tip de rochie îți va accentua mai mult bustul în timp ce aceasta cade grațios spre exterior de la talie în jos. Aceasta este recomandarea noastră pentru rochia de mireasă pentru forma corpului triunghi inversat

Forme de corp care mai pot folosi rochia tip Ball Gown:

Rochie de mireasa model BALL GOWN
Rochie de mireasă model BALL GOWN

Rochia de tip Ball Gown mai poate fi folosită de fetele cu forma corpului de: Triunghi (umerii mai mici decât șoldurile)Dreptunghi sau Clepsidră.

ROCHIE DE MIREASĂ PENTRU CORPUL ÎN FORMĂ DE DREPTUNGHI

ROCHIA DE MIREASĂ PENTRU CORPUL ÎN FORMĂ DE DREPTUNGHI
ROCHIA DE MIREASĂ PENTRU CORPUL ÎN FORMĂ DE DREPTUNGHI

Forma dreptunghiulară a corpului este determinată de lipsa curbelor: bustul și șoldurile sunt egal proporționale iar lipsa unei talii bine definite accentuează acest aspect. Alegerea ideală pentru tine în acest caz este rochia de mireasă tip Coloană, deoarece îți va arăta perfect corpul, adăugând în același timp grație și eleganță aspectului tău. Această rochie scoate formele feminine în evidență, chiar dacă sunt puțin .. ascunse în realitate. Deci poți folosi liniștită tipul Coloana ca rochie de mireasă pentru forma corpului dreptunghiulară.

Forme de corp care mai pot folosi rochia tip Ball Gown:

Rochie de mireasa model Coloana
Rochie de mireasă model Coloană

Singura forma de corp care mai poate folosi acest tip de rochie de mireasă și să îi vină bine este forma de Clepsidră

CONCLUZIE PENTRU FORMA CORPULUI ÎN ARMONIE CU ROCHIA ALEASĂ DE TINE

Atâta timp cât te simți bine în rochia ta de mireasă, ziua cea mare va fi una reușită. Aici am dat exemple de care puteți ține cont sau nu, dar recomandarea noastră este că puteți lua în considerare cele relatate mai sus. Forma corpului poate fi sculptată înainte de nuntă cu puțin antrenament la sală.

Iată și o altă perspectivă video pentru rochii de mireasă în funcție de silueta ta

Rochia de mireasă în funcție de silueta ta

Acest video a fost creat de cei de la “White Swan Bridal“, un website în engleză pe care vă recomandăm cu tărie să îl vizitați cel puțin o dată. Nu alege la întâmplare tipul rochiei de mireasă, alege ceva ce ți se potrivește!