Rochii de Mireasă 2021. Topul Trendurilor

Rochiile de mireasă pentru 2021 vor avea un trend rebel, adoptate de tot mai multe femei open minded, un trend unde vom uita de cele clasice și vom îmbrățișa adevărata față a femeii moderne.


Mergi direct la secțiunea care te interesează


 

De ce s-a schimbat moda rochiilor de mireasă în 2021?

Rochiile de mireasă au avut un trend schimbător încă din 2015, dar unul încet. Odată cu marii designeri care au scos în anul 2020 pe piață modele de rochii de seară lungi mai nebunatice, la fel a început și trendul pentru rochiile de mireasă. Dar cum acest an a fost puțin cam “anormal” pentru nunțile ce au sau aveau să aibă loc, toți (și aici mă refer și la marii designeri) s-au axat pe anul 2021 pentru “renașterea” trendurilor.

Rochii de mireasă cu mânecă Statement pentru un plus de modernism

Rochie mireasă cu mânecă separată
Rochie mireasă cu mânecă separată

Rochia de mireasă cu mânecă statement a fost parte a multor conversații de modă din ultimul an, pe de o parte aclamată, iar pe de altă parte… criticată. A fost criticată deoarece este un pic prea modernă pentru un stil atemporal. În 2021 însă, nebunia este la ea acasă, iar astfel, acest tip de rochie de mireasă cu mâneci statement (separate) a prins amploare și a fost observată de milioane de viitoare mirese. În 2021, rochia de mireasă poate avea diferite forme (A-line, sirenă, etc) cu diferite tipuri de mâneci (vezi poza de mai jos). Amintește-ți însă, mânecile statement nu trebuie să fie lungi. După cum arată colecția Madeline Gardner Couture Spring 2021, și mânecile scurte pot avea un impact mare.

Mie una mi se pare extraordinară, ție?

Rochie mireasă cu mânecă statement
Rochie mireasă cu mânecă statement

Rochie de mireasă cu spatele gol pentru un plus de romanță

Rochie mireasă tip sirenă superba
Rochie mireasă tip sirenă superba

O revenire spectaculoasă în 2021 vor avea rochiile cu spatele gol, dar puțin mai diferite.

Conform Justin Alexander, această rochie este subtilă, fină, cu un accesoriu detașabil… o splendoare.

O altă idee pentru rochia de mireasă cu spatele gol ar fi cea cu “tatuaj de năsturei” și “efectul de gol” până jos (↓).

Rochie mireasă tip sirenă cu spate gol și tatuaj năsturei
Rochie mireasă tip sirenă cu spate gol și tatuaj năsturei

Rochii de mireasă simple pentru caractere puternice

Rochie mireasă simplă pentru femei puternice
Rochie mireasă simplă pentru femei puternice

Dacă ai un caracter încrezător în sine, ai putea să te faci remarcată printr-o rochie de mireasă simplă. Nu orice femeie are curajul de a purta așa ceva, dar dacă ești o femeie puternică, arată că și simplu te definește.

Rochie mireasă simplă
Rochie mireasă simplă

Iată o altă versiune de rochie simplă, dar sexy. Umerii goi, fără mâneci și purtată de o femeie cu încredere de sine, poate fi exact ceea ce ai nevoie. Pur și SIMPLU extraordinar.

Rochie de mireasă cu straturi multiple

Rochie de mireasă cu niveluri
Rochie de mireasă cu niveluri

Dacă până acum rochiile de mireasă Ball Gown erau la mare căutare, această rochie cu straturi multiple este cea care o va înlocui în 2021 (nu total, dar va surclasa trendul vechi). Modelul MJ625 lansat de Madison James a demonstrat încă o dată că noul deceniu post 2020 aduce un trend mai încărcat, dar elegant al rochiilor de mireasă.

Rochie de mireasă cu straturi multiple
Rochie de mireasă cu straturi multiple

Alte modele de rochii cu straturi sunt cele create de Viktor Rolf, denumite și Tulle Dream. Deci, mai mult decât o rochie de mireasă ball gown!

Despicătura până la coapsă s-a întors în trend

Rochie de mireasă cu despicatura pana la coapsa
Rochie de mireasă cu despicatura pana la coapsa

Dacă multe trenduri au revenit în 2021, ce zici dacă ai îmbrăca o rochie de mireasă extrem de sexy? Da, a revenit în trend, și chiar este una din cele mai populare opțiuni ale mireselor. Pe lângă faptul că această rochie de mireasă este sexy datorită acelei despicături până la coapse, hai să mergi cu senzualitatea aproape de limita extremă cu un decolteu foarte adânc.

Culoarea înlocuiește albul

Rochie mireasă cu mânecă statement
Rochie mireasă cu mânecă statement

Dacă până acum rochiile de mireasă colorate erau foarte puține, în 2021 miresele tind să aleagă culoarea în detrimentul albului pur. Pe lângă clasicul ivory (fildeș), miresele de anul viitor tind să aleagă lila, verde pal, bleu, dar și culori stridente/aprinse cum ar fi roșu, roz sau galben.

Pantarochie de mireasă (Da! Am scris bine)

Pantarochie de mireasa
Pantarochie de mireasa

Dacă vrei ceva mai extravagant decât o rochie de mireasă, ai putea alege pantaloni. Dacă până acum fetele nu se dădeau în vânt după astfel de modele, ei bine, 2021 este anul unde trendurile se modifică, iar pantalonii de mireasă vor fi la mare căutare. Aceste modele sunt alese în special de fetele cu funcții de conducere.

Rochie de mireasă cu pantaloni
Rochie de mireasă cu pantaloni
Rochie de mireasă scurtă cu pantaloni
Rochie de mireasă scurtă cu pantaloni

Dacă totuși vrei să păstrezi oarecum efectul de rochie, ai putea alege pantarochia de mireasă (poza de mai sus). Nu vei găsi nimic mai perfect decât această combinație.

Pantaloni de mireasă simpli
Pantaloni de mireasă simpli

Dar ce zici de pantaloni și atât? Anul 2021 aduce acest trend pe podium, iar dacă nu porți des rechii în viața de zi cu zi, de ce ai purta la nunta ta? Pantalonii de mireasă sunt grozavi, cel puțin asta susțin mii de fete care s-au săturat de rochiile de mireasă clasice.

Cum îți alegi rochia de mireasă perfectă?

Rochie de mireasa model BALL GOWN

Indiferent că vei alege clasicul sau îți plac noile trenduri, alegerea rochiei perfecte este primul gând pe care orice mireasă îl are. Vei fi în centrul atenției toată noaptea, iar una din caracteristicele mireselor este chiar rochia acestora… deci fă o alegere înțeleaptă și care ți se potrivește.

La început ți se va părea ușoară alegerea acesteia, dar având în vedere multitudinea de modele, culori, prețuri și brand-uri, probabil va începe confuzia. Ia-ți timp de gândire și nu cumpăra la impuls sau nu lăsa pe alții să ți-o aleagă. Mai mult de atât, îmbracă-te cu stil, nu cu prețuri.

Cum să alegi ce ți se potrivește?

Rochia de Mireasă în Funcție de Forma Corpului
Rochia de Mireasă în Funcție de Forma Corpului

Pentru a-ți răspunde singură la această întrebare, ar fi bine să citești articolul pe care l-am scris despre alegerea rochiei de mireasă după forma corpului.

Există 5 forme ale corpului (principale):

  1. Forma de triunghi/pară unde șoldurile sunt mai mari decât umerii.
  2. Forma de clepsidră (probabil aici dorește să ajungă fiecare mireasă) cu sâni și șolduri medii/mari apropiate ca diametru, cu talia mică și bine definită.
  3. Forma de cerc/măr cu bustul și șoldurile mari, dar talia nedefinită.
  4. Forma de triungi inversat/pară inversată cu un bust generos dar cu șolduri mici.
  5. Forma de dreptunghi este determinată de lipsa curbelor: bustul și șoldurile sunt egal proporționale iar lipsa unei talii bine definite accentuează acest aspect.

Tot în acel articol am dat exemple de rochii care pot fi purtate pentru fiecare formă a corpului în parte… deci, take your pick!

Concluzie

Anul 2021 va veni cu surprize atât din partea miresei, cât și a invitatelor (rochiile de seară sunt și acestea puțin mai nebunatice). Trendul rochiilor de mireasă s-a schimbat, dar depinde de tine dacă îl vei adopta sau vei rămâne la stilul clasic.

Deși vorbim de rochiile ce au să fie purtate în anul 2021, trendul a fost început din anul 2020, dar din cauza pandemiei și amânării nunților, acest trend va fi și el amânat pentru un an.

Alege singură rochia, fără a te lăsa influențată de alte persoane. TU trebuie să te simți bine în pielea ta.

Ai putea să ții cont și de sfaturile pentru fiecare formă a corpului în parte și să vezi unde te încadrezi. 

Tu ce vei alege? Clasic sau la Modă?

Iată și alte rochii purtate pe podium

Video rochii de Mireasă
Video rochii de Mireasă