Rochii Nașă Tânără pentru nuntă în 2022

Rochiile de nașă nu sunt un moft, nu sunt rochii oarecare, nici măcar nu sunt la fel ca rochiile de seară pentru invitate (cel puțin în anul 2020). Rochiile pentru nașă sunt puțin diferite, iar trendurile se schimbă constant.

 

În momentul de față, în 2020, pe google au crescut exponențial căutările de rochii pentru nașă, dar nu pentru că ele nu au simțul de design vestimentar sau nu știu cu ce să se îmbrace pentru un astfel de eveniment, ci vor să arate perfect lângă mireasă. Nașa fiind tânără este mai greu să își aleagă rochia, mai ales că privirile vor fi ațintite și spre ea, pe lângă mireasă.. de fapt este a doua cea mai privită femeie din seara nunții.

 

Deci, cu toate aceste presiuni, este cam greu să nu te gândești la ce tip de rochie să porți (nu mai zic de machiaj, coafură sau încălțări – vom face câte un articol separat). Vom enumera mai jos câteva modele de rochii pentru nașă tânără:

 

 

Rochia nașei trebuie să fie lungă, mai ales dacă ești tânără!

Rochia nașei

 

Nașa trebuie să poarte în primul rând rochie elegantă lungă. Ea trebuie să arate invitaților că este cu capul pe umeri, nu arată prea mult și “este în stare să fie părinte spiritual” pentru proaspăt căsătoriți. Tu ca nașă nu trebuie să te îmbraci prea “exotic” sau prea “vibrant“. Oricum, poți face senzație și cu o rochie lungă, indiferent dacă alegi să fie mulată sau nu. Și dacă îți faci griji că îți va fi cald, nu uita că temperatura în restaurant este controlată de sisteme de aer condiționat!

 

Cum să fie mânecile rochiilor pentru nașă?

Rochia nașei fără mâneci

Dacă ai acceptat să fii nașa unui cuplu care se vor căsători în curând și ai început căutarea veșnică a rochiei perfecte pentru nașă, ținând cont că ești tânără, ai face bine să te axezi pe rochii elegante lungi fără mâneci sau cel mult cu mânecile scurte. Acest aspect nu este dat de faptul că anotimpul nunții este vara sau toamna, nicidecum.

 

Voi face mai jos o mică paranteză pentru a înțelege de ce rochia nu trebuie să aibă mâneci sau să aibă cel mult mâneci scurte.

 

Ca nașă ar trebui să alegi rochii fără mâneci!

Se zice că sunt 3 zone senzuale de care 67% din femei nu știau ca pot fi numite așa: UMERII, CEAFA, GAMBE. De celelalte părți senzuale știm toate, dar tu ca nașă ar trebui să scoți în evidență ce am scris cu litere mari. Credem-mă, nu vei da greș! Vei scoate în evidență subtil, dar sigur, tinerețea și senzualitatea deopotrivă.

 

 

 

 

Câte rochii trebuie să îmbraci ca nașă la nuntă?

Semne de Intrebare

 

Probabil este o lege nescrisă ca nașa și invitatele de la nuntă trebuie să poarte 2 rochii, una pe zi iar una pe seară. Sinceră să fiu, fiecare nașă are stilul ei, așa cum și tu îl ai pe al tău. Deci, dacă tu vrei să porți o singură rochie, nu cred că vor fi prea multe guri rele.

 

Rochie de zi pentru nașă tânără

Rochie neagră de zi pentru nașă tânără
Rochie neagră de zi pentru nașă tânără
Rochie neagră dantelată de zi pentru nașă tânără
Rochie neagră dantelată de zi pentru nașă tânără
Rochie de zi elegantă pentru nașă tânără
Rochie de zi elegantă pentru nașă tânără

 

Dacă te hotărăști să porți două rochii, ca nașă este un avantaj. De exemplu, pe zi poți lua o rochie care să se așeze bine pe tine, mulată pe corp (asta pentru că nu vei dansa prea mult pe timpul zilei), astfel încât să arăți splendid și să scoți formele feminine în evidență! Nu degeaba am făcut acest articol pentru nășici tinere! Rochiile pentru nașă de mai sus au fost luate de pe FashionAgenda, și ai putea să te inspiri de acolo.

 

Multe din aceste produse sunt livrate gratuit, așa că, dacă nu îți place sau nu îți vine cum trebuie o poți returna fără probleme sau alte costuri. Partea bună este că o poți proba în confort propriu, la tine acasă.

 

Rochie de seară pentru nașă tânără

Rochie de seară pentru nașă tânără
Rochie de seară pentru nașă tânără
Rochie de seară neagră pentru nașă tânără
Rochie de seară neagră pentru nașă tânără
Rochie de seară elegantă pentru nașă tânără
Rochie de seară elegantă pentru nașă tânără

 

Pe seară însă, se schimbă datele problemei. Dacă îți cumperi pe seară o rochie mulată, te va incomoda foarte mult la dans, deci recomandarea noastră… rochia de seară pentru o nașă tânără trebuie să fie, cel puțin în partea de jos mai lejeră. Am adăugat poze mai sus, inspirate de pe StarShiners (link la începutul articolului) și website-ul fashion ÎnPuff.

 

Aceștia au o categorie specială cu rochii pentru nașă, iar dacă te hotărăști să accesezi link-ul ÎnPuff de mai sus, vei găsi și alte modele super. Mai mult de atât, îți recomandăm ceva dragă nașă: îmbracă-te cu stil, nu cu prețuri.

 

Concluzie pentru diferența dintre rochia de zi și rochia de seară a nașei

Așadar, rochia de zi pentru nașă trebuie să arate feminitatea și frumusețea, pe când rochia de seară a nașei trebuie să denote eleganță, stil, încredere de sine și seriozitate. Acest aspect l-am studiat îndeaproape din fiecare oraș mare al României, o altă documentare fiind una a experților francezi ai modei, în care au relatat mai detaliat cele menționate mai sus.

 

Ce culoare ar trebui să fie rochia nașei în funcție de anotimp

 

Probabil că mă vei crede nebună, dar tu ca nașă NU trebuie să porți o culoare anume! Poți purta ce dorești, iar dacă vreo babă îți zice ca trebuie să porți ACEA culoare, nu te lua după ea. Tu ești nașa, tu decizi ce rochie porți și oricum trebuie să ieși în evidență față de restul invitatelor (și aici mă refer la sexul feminin, pentru că față de “masculi” va avea grijă nașul). 

 

Ca nașă se zice că este o mare bătaie de cap, dar nu ar trebui să fie așa! O nașă relaxată, care poartă o rochie în care se simte confortabil, va anima atmosfera altfel decât dacă ai fi o nașă crispată!

 

Ce rochie să NU porți ca nașă la nuntă

Ca nașă trebuie totuși să fii atentă la câteva detalii înainte să cumperi rochia perfectă pentru nuntă. Avantajul și totodată dezavantajul ca nașă tânără este că poți să cauți din milioanele de modele de rochii de pe internet. Avantajul este că ai o gamă foarte largă de rochii pe internet, dezavantajul este că nu prea te poți hotărî pe care să o alegi și este posibil să alegi greșit. Dar hai să deslușim fiecare punct.

Ca nașă evită rochiile albe

Rochie nașă alba pe care nu o poți purta
Rochie nașă alba pe care nu o poți purta


Este într-un fel de datoria ta să lași ca mireasa să fie singura îmbrăcată în alb. Nu prea poți să controlezi ce rochii de nuntă vor avea invitatele, dar pe lângă mireasă, tu ești cea mai importantă persoană de la nuntă, așa că măcar tu să respecți asta, și implicit mireasa. 

Vei petrece mult timp în preajma miresei și veți face fotografii împreună, iar mireasa este cea care trebuie să fie în centrul atenției.

Totodată, evită și culorile ivory, cele stridente sau cu imprimeuri foarte puternice.

O nașă tânără va ocoli rochiile Baby Doll

O nașă NU poartă rochii Baby Doll
O nașă NU poartă rochii Baby Doll


Rochiile Baby Doll sunt foarte purtate la nunți sau botezuri, dar sunt purtate de invitate, NU de nașă. Oricât de mult ți-ai dori să îți scoți rochia și “caracterul” Baby Doll, n-o face! O nașă TÂNĂRĂ va ocoli rochiile Baby Doll, am scris tânără deoarece o nașă de vârsta a doua sau “pensionară” nu ar purta așa ceva.. m-a bufnit râsul când am scris asta deoarece mi-am imaginat cum i-ar veni 😯 😆 .

Evită rochiile cu crăpătură foarte lungă pe picior

O nașă NU poartă rochii cu crăpătură mare pe picior
O nașă NU poartă rochii cu crăpătură mare pe picior

 

Da, acea crăpătură este foarte sexy și atrage muuulte priviri.. Dar tu ești o nașă cu capul pe umeri, de la care mireasa are de învățat, așa că acea crăpătură nu trebuie să fie mai mare de 20 cm

 

Mai mult de atât, nașa trebuie să evite să atragă mai multe priviri decât mireasa. 

 

 

Bonus: alte sfaturi pentru nașa tânără

 

Dacă vrei să ai o apariție modernă, menține accesorizarea simplă, cu câteva piese statement, cum ar fi o pereche de pantofi sau sandale cu pietre,  și lasă-ți ținuta să vorbească pentru tine.

Optează pentru un machiaj clasic și natural,  și poartă părul în bucle lejere, nedefinite, în stilul Hollywood, nu foarte coafat.

 

 

VIDEO: Câteva inspirații pentru rochia ta de nașă tânără

 

Nu toate rochiile din clipul de mai jos sunt perfecte pentru nașă, numai cele care au culori pastelate. Dacă ai citit cu atenție tot articolul, vei știi să le deosebești și îți vei face o idee pentru ce vei purta în ziua nunții.

Rochii pentru nașă tânără