Destinații pentru Vacanțe de Vis – Ieftine sau Exotice 2020

În momentul de față totul este în stand-by. Dar imediat ce această perioadă va trece, majoritatea românilor vor alege să plece într-o vacanță bine meritată după ce au stat în casă atâta timp. ATENȚIE: Acest articol nu instigă la ieșitul din casă pe timpul pandemiei COVID-19, ci este un sondaj cu ce se va întâmpla după aceasta perioadă neagră!

 


Ce vei găsi în acest articol?


 

Vacanță după atâta “vacanță în casă”?

Românii sunt în vacanță acasă MEME
Românii sunt în vacanță acasă MEME

 

După atâta vreme de stat în casă parcă nici nu mai știm ce zi este. Chiar dacă stăm, nu se poate spune că este un “concediu”… Vrem libertate, iar când o vom avea, vom avea o dorință nebună de plimbare, și aici nu mă refer în fața blocului sau în orașul unde am stat izolați, nicidecum, ci să vizităm cât mai mult, să stăm cât mai mult pe afară, să ne plimbăm sau poate vom apuca să mergem la plajă. Indiferent de ce vom face, un lucru este sigur, vom alege o destinație de vis în care să ne recuperăm sau să ne reintrăm în ritm, mai ales, să resimțim libertatea.

Alegerea vacanței de vis cu destinație… oriunde departe de casă

Partea bună este că în acest an toate prețurile vor intra la apă deoarece nu mulți vor dori să plece în astfel de vacanțe. Dar dacă citești acest articol, sigur ai în gând o escapadă, oricât de mică ar fi aceasta.

Indiferent că vrei ceva simplu (cum ar fi o destinație în România), sa mergi în vacanță printr-unul din orașele bine cotate din Europa, să mergi pe o insulă (că tot vorbeam de vară), sau să mergi într-ul loc exotic (departe de Europa ce-i drept), cele mai bune oferte sunt cele “last minute”. Pentru a nu rămâne cu camerele hotelurilor goale, cei ce activează în segmentul de turism vor face tot posibilul să completeze, chiar daca acest lucru ar însemna un profit exponențial mai mic pentru ei… 5% din ceva este mai bine decât 100% din nimic!

Este bine să aștepți până în ultimul moment?

Așteptatul este greu
Așteptatul este greu

 

Dacă până acum era foarte riscant să îți iei concediu și să aștepți o ofertă last minute, anul acesta nu mai e așa. Cum nu sunt mulți români care se gândesc la vacanță după ultimele trăiri cu COVID-19, poți profita de situație și să îți faci rost de o promoție pentru o destinație de vis, chiar și la jumatate din preț. De recomandat este totuși să eviți luna Iulie. Vei împușca doi iepuri dintr-o lovitură: nu riști să se mărească starea de urgență și să rămâi cu biletele luate, și vei prinde promoții extraordinare pentru orice destinație dorești.

Destinații de vis pentru o vacanță departe de casă

Hai să vedem care sunt cele mai râvnite destinații de vis pe care le-ai putea încerca dacă țările își vor deschide granițele și vor lăsa turiștii să intre în țară.

SALZBURG – o destinație lângă Alpi

Salzburg - destinație de vis lângă Alpi
Salzburg – destinație de vis lângă Alpi

 

Salzburg – un oraș frumos, cu munții Alpi în fundal, cunoscut drept locul de naștere al lui Mozart. În această destinație de vis (fiind una din cele mai populare) poți face drumeții pe munte sau să vizitezi Fortăreața / Castelul Festung Hohensalzburg. Nu mai zic de peisajele parcă scoase din povești. Această destinație turistică din Austria este cea de-a doua opțiune în rândul românilor, după Viena.

Stockholm – Un oraș colorat care merită toată atenția noastră

Stockholm - una din cele mai frumoase destinații turistice
Stockholm – una din cele mai frumoase destinații turistice

 

Stockholm – Primul lucru pe care îl vei observa la acest oraș este cadrul natural spectaculos poe care îl are, așezat pe sute de insule dintr-o lagună. Viu colorat, cu istorie îndeajuns de vastă și zonă veche bine pusă la punct, această destinație turistică este cea mai colorată dintre toate.

Split – O destinație de vis aparte

Split - destinația turistică de vis a Croației
Split – destinația turistică de vis a Croației

 

Dacă aș alege Croația pentru vacanța mea de vis, atunci Split ar fi primul oraș pe care l-aș alege. Situat pe coasta Dalmatiei din Croația, este un oraș portuar vibrant, binecunoscut pentru centrul său istoric, arhitectura frumoasă și bucătăria rafinată.

Insula Creta – O vacanță de vis exclusivă

Insula Creta - Una din cele mai frumoase destinații de vis ale Greciei
Insula Creta – Una din cele mai frumoase destinații de vis ale Greciei

 

Off, insula Creta… numai când mă gândesc la această destinație de vis îmi vine să imi fac bagajele și să îmi petrec 6 luni pe acolo. Principalele atracții de pe Creta sunt incredibilele plaje cu nisip auriu și ape turcoaz din Mediterana, dar insula este, de asemenea, casa unor situri arheologice importante (minoice), orașele minunate cu porturi, fortărețele venețiene și orașe mici de coastă unde simți că te relaxezi cu adevărat. Dacă nu ai ajuns pe insula Creta, atunci ar fi cazul să o faci… îmi mulțumești după.

Video cu insula Creta – Grecia

Bali Indonesia – Destinația de vis unde te simți ca-n Rai!

Bali Indonesia - cu adevărat un loc de vis
Bali Indonesia – cu adevărat un loc de vis

 

Mulți români vânează o vacanță de vis în Bali, puțini chiar fac acest pas. Ce pot să zic este că Bali este raiul pe pământ. Această destinație de vis are ceva care îți atinge inima și sufletul.

Există o atmosferă specială, o esență, ceva autentic greu de descris, care a atins și a inspirat călătorii, artiștii, căutătorii și antreprenorii din întreaga lume încă de acum câteva decenii. Are ceva de-a face cu înșiși balinezii, caracterul lor cald și primitor, spiritul lor uimitor și iubitor. Trebuie să ajungi aici pentru a crede. Nivelul de toleranță, respect și libertatea de care te poți bucura este cu adevărat magic. Bali îți permite să fii cine dorești să fii, oferindu-ți un sentiment de neprețuit.

Fiji – Cea mai relaxantă destinație turistică.

Fiji - O destinație turistică relaxantă
Fiji – O destinație turistică relaxantă

 

Dacă Bali este Raiul pe pământ, Fiji este de departe cel mai relaxant loc de pe glob. Și cum nu există vacanțe de vis fără Fiji, această destinație turistică este una din cele mai căutate. Fiji este un arhipelag cu peste 300 de insule din Oceanul Pacific de Sud. În afară de plaje cu nisip alb curat și recifuri de corali, există multe oportunități de a urca pe munte, de a înota într-un izvor fierbinte sau de a explora satele mirifice (parcă scoase din povești cu zâne).

Ce alte destinații mai pot fi vizitate și încadrate ca vacanțe de vis?

Deși am reamintit doar câteva destinații pentru o vacanță de neuitat, totuși nu uita că sunt mii astfel de locații, printre care reamintesc: Isle of Skye – Scoția, Parcul Național Yellowstone – SUA, Bagan – Burma, Muntele Roraima – Venezuela, Cano Cristales – Colombia, Dubai, Insula Fregate – Seychelles și multe alte atracții pe care le poți găsi numai cu un search pe google sau google maps.

Din ce aeroport este mai bine să iei avionul?

Deși pare tentant să ai avion de pe aeroportul de lângă tine (altul decât Otopeni), nu o face. Aceste aeroporturi au de obicei escale… muulte escale. Dacă vrei să prinzi promoții excelente, găsește last-minute-uri cu plecare de pe aeroportul Henri Coandă. De exemplu, eu sunt din Constanța și acum doi ani de zile am prins un last-minute de pe aeroportul Mihail Kogălniceanu.

Fără să stau pe gânduri, am profitat de promoție pentru un sejur pe insula Creta. După două zile, același sejur, dar cu plecare din București era mai ieftin cu 265 RON/persoană. Dacă vrei să mergi alături de iubitul/soțul tău, ai economisi 530 RON dacă ai pleca din București.  Mai mult de atât, cât poate să coste transferul din Constanța la aeroportul Henri Coandă.. De exemplu, poți găsi o companie de transport aeroport care te poate lua de acasă cu tot cu bagaje, iar în cazul meu, am apelat la serviciile de transport Constanța – aeroport Otopeni din fața casei oferite de Premier Tour (returul tot cu ei l-am făcut și m-au lăsat la domiciliu) – totul inclus în prețul biletului (fiind și cel mai ieftin față de restul companiilor de transport aeroport). Dar pun pariu că în toate orașele mari există astfel de companii, dar să alegi acea companie de transport aeroport care nu îți ia bani în plus pentru a te prelua de acasă.

Tot ce vreau să zic este că noi am pierdut la acea vacanță 530 RON pentru că nu am plecat de pe aeroportul Otopeni, ci de pe aeroportul constănțean.

Concluzie

Ca și concluzie, pun pariu că sunt români care vânează un last-minute pentru o destinație la care visa de mult. Anul 2020 poate fi și norocos, nu numai ghinionist (ca până acum). Du-te, relaxează-te, uită că ai stat în casă (chiar dacă motivul pentru am stat în casă este unul întemeiat), distrează-te și bucură-te de viață.

 

Scrierea acestui articol s-a efectuat pe timpul stării de urgență.

Nu recomandăm să plecați în vacanță pe timpul pandemiei.

Recitiți articolul când pandemia cu COVID-19 va lua sfârșit.